CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

PUBLICITATE

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » BlogPalatul Administrativ din Craiova

Palatul Administrativ din Craiova

26 Ianuarie 2016, 17:51   |  Florin Badea  |  Comentarii
Palate, Cladiri, Constructii din Romania,
Palatul Administrativ din Craiova
Palatul Administrativ din Craiova

Inceputul secolului al XX-lea este o perioada in care, in Craiova, s-a produs o serie de transformari ale infrastructurii si arhitecturii orasului. Aceasta epoca de modernizare urbana a implicat demolarea cladirilor mici si modeste, din diferite zone ale orasului, si ridicarea de structuri impozante, durabile, demne de admirat si astazi, precum: sediul Primariei Craiova, palatul Jean Mihail, Casa Alba, Hotelul Palace sau subiectul articolului nostru Palatul Administrativ.

Construit intre ani 1907 - 1913, dupa planurile arhitectului roman Petre Antonescu, Palatul Administrativ este cel mai reprezentativ edificiu al Craiovei. Constructia cladirii s-a facut pe fosta proprietate a familiei Hagiade, o familie de boieri din Oltenia. Lucrarile de constructie au fost savarsite de inginerul Giovanni Battista Peressutti, un imigrant italian prieten si coleg de scoala cu arhitectul Petre Antonescu.

Petre Antonescu
Petre Antonescu - a fost un mare arhitect si academician roman ce a promovat, in prima jumatate a secolului al XX-lea, stilul arhitectural neoromanesc. Printre cele mai importante lucrari ale sale se numara: Arcul de Triunf din Bucuresti, Palatul Cretulescu din Bucuresti, Palatul Navigatiei din Galati, Palatul Primariei Capitalei.

Constructia cladirii este executata in stil neoromanesc, din caramida si beton armat. Planul cladirii, in forma de "E", dispune de doua intrari, una principala in partea de est si una secundara spre vest. Intrarile sunt pozitionate pe cele doua fatade ale palatului, decorate in stilul vechi al arhitecturii romanesti. Cladirea este acoperita cu tigla de culoare verde cu accesoriile si decoratiunile din tabla zincata. La interiorul palatului, pozitionata central, se gaseste scara de onoare ce face accesul la incaperile principale ale cladirii. Deasupra scarii se afla o cupoa uriasa, decorata in stilul reprezentativ palatului.

In anul 1915, Palatul Administrativ gazduieste Muzeul de Antichitati si Ednografie al Olteniei. Intre anii 1916 - 1919, in interiorul palatului, isi avea sediul Directia de Cai Ferate Germane (in perioada ocupatiei germane). Astazi, situat pe strada Unirii la numarul 19, Palatul gazduieste cele mai importante institutii ale judetului, si anume: Prefectura Judetului Dolj si Consiliul Judetean Dolj.

Comentarii

Completand in campurile de mai jos va dati acordul cu privire la politicile Rombadconstruct.ro.
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate