• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioare6 plante care infloresc iarna in ianuarie

6 plante care infloresc iarna in ianuarie

10 Decembrie 2018, 13:59  |  Florin Badea  |  Amenajari exterioare

Continuam seria Plante care infloresc iarna cu 6 plante ce isi arata frumusetea florilor in luna ianuarie, si nu numai, a anotimpului rece. Aceste plante, desi cu un numar redus de specii, asigura continuitatea seriei de plante ce inflresc in gradina pe toata perioada anului. Dintre acestea am ales sa prezentam 6 dintre ele care asigura inflorirea in luna ianuarie.

Eranthis

Eranthis sub zapada

Este o planta cu tuberculi ce se planteaza in toamna (luna septembrie), iar in iarna, in lunile ianuarie-februarie, asigura un covor de flori galbene.

Media inaltimii acestei plante este de aproximativ 7,5 cm. Florile apar inaintea frunzelor si fiecare floare prezinta un guler, sub petale, din bractee verzi (frunzulite modificate de la baza florii).

Plantarea este recomandat sa se faca odata cu ghioceii, la o adancime de 5 cm, cu intervale de 10 cm intre plante.

Erathis se gaseste sub trei varietati principale: Erathis hyemalis - cea mai raspandita specie de erathis, prezinta flori galbene de 2,5 cm; Erathis cilicica - planta cu flori mari si frunze cu nuanta bronz; Eranthis tubergenii - mai mare decat celelalte specii, iar florile sunt pe masura, prezinta extindere scazuta.

Toate speciile de eranthis iubesc solul bine drenat si zonele insorite. Inmultirea se face prin tuberculi, acestia trebuie despartiti vara devreme la 3-4 ani.

Ghiocelul (Galanthus)

Ghiocei sub zapada

In ciuda faptului ca este denumit "vestitorul primaverii", ghiocelul face parte din categoria plante care infloresc iarna in ianuarie. Acesta se prezinta ca planta scunda de cca. 15 cm, cu flori albe ce asigura inflorirea in perioada ianuarie-martie. Inflorirea ghioceilor depinde de specie, locatia din gradina si mai ales de vreme, acestia infloresc in iernile blande din ianuarie pana la sfarsitul lunii martie.

Ghioceii au nevoie de sol umed si umbra slaba pentru a li se asigura un mediu optim pentru a da randament maxim. Inmultirea se face prin despartirea bulbilor si replantarea acestora, in acelasi moment, in locurile dorite.

Ciclama din specia Cyclamen coum

Ciclama iarna

Cunoscuta ca o planta de ghiveci, ciclama poate fi cultivata cu un deosebit succes si in gradina. Pentru a asigura inflorirea acestei plante in luna ianuarie trebuie cultivata specia Cyclamen coum. Respectiva specie, foarte rezistenta, prezinta frunze rotunde si flori de culoare rosu, roz sau alb.

Ciclama din specia cyclamen coum iubeste penumbra si solul bine drenat, bogat in humus. Inmultirea se face prin seminte care se seamana sub sticla primavara, iar plantele sunt plantate in luna septembrie.

Brandusa (Crocus)

Brandusa inmugurita

Brandusele fac parte dintr-o grupa foarte variata de plante care infloresc in perioada toamna-iarna-primavara. Brandusele ce fac parte din plante care infloresc iarna in luna ianuarie sunt: Crocus ancyrensis, Crocus angustifolius, Crocus tommasinianus, Crocus sieberi si Crocus imperati. Aceste plante iubesc solul bine drenat si se recomanda plantarea acestora in locuri insorite sau in penumbra.

Inmultirea branduselor se face prin despartirea bulbilor si replantarea acestora in locurile dorite. Aceasta operatiune trebuie facuta toamna.

Spanzul din specia Helleborus niger

Spanzul

Spanzul din aceasta specie este ideal pentru decorarea bordurilor cu flori in luna ianuarie. Aceasta planta masoara o inaltime cuprinsa intre 30 si 50 cm si infloreste in perioada ianuarie-martie. Florile au dimensiuni intre 5 si 6 cm cu petale albe si centrul galben oferit de culoarea staminelor.

Inmultirea spanzului se face prin despartirea tufelor in primavara si replantarea acestora in locuri dorite. Spanzul din specia Helleborus niger iubeste solul bine drenat si bogat in humus, precum si zonele aflate in penumbra.

Irisul din specia Unguicularis

Iris unguicularis

Iris unguicularis infloreste in perioadele cu temperaturi ridicate din anotimpul rece (intre noiembrie-martie), fiind ideal pentru asigurarea infrumusetarii gradinii in luna ianuarie in iernile blande.

Aceasta planta face parte din grupa irisilor cu rizom, masoara maxim 23 cm inaltime si ofera flori de culoare violet. Iubeste solul bine drenat aflat in locurile insorite.

Inmultirea se face prin despartirea rizomilor la 4-5 ani.

Plante care infloresc iarna in decembrie


    Plante care infloresc iarna

Plantele ne incanta cu florile lor in toata perioada anului. Poate sunt mai rare […]
Mai mult…

Alte articole


Plante care acopera solul
(29 Mai 2018, 21:59)

Flori de gradina anuale si plantarea lor (1)
(10 Martie 2017, 11:49)

Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Intretinere gazon: de la insamantare la cosire
(07 August 2016, 14:50)

Intretinerea de toamna a trandafirilor
(07 Octombrie 2017, 13:55)

Categorii


Amenajari exterioare

Electrice

Tipuri de case

Amenajari interioare

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate