Acasa » Tehnologii » Scule si unelte7 sfaturi pentru intretinerea acumulatorului de bormasina

7 sfaturi pentru intretinerea acumulatorului de bormasina

 08 Martie 2020, 12:21  |   Rombadconstruct  |   Scule si unelte

Intretinere acumulator

Utilizarea si intretinerea acumulatorilor de bormasina elecrica sunt operatiuni obligatorii pentru a pastra in bune conditii aceste unelte si a le asigura o operativitate cat mai buna si cu o durata cat mai lunga de timp.

Principalele sfaturi in intretinerea unui acumulator de bormasina sunt:

1. Utilizati unelte electrice doar cu acumulatorii produsi special pentru acestea. Utilizarea altor tipuri de acumulatori aduce riscul de incendiu sau raniri.

2. Reincarcati acumulatorul doar cu incarcatorul specificat de producator. Un incarcator creat pentru un anumit tip de acumulator poate provoca risc de incendiu daca este utilizat la incarcarea unui alt tip de acumulator.

3. Atunci cand acumulatorul nu este utilizat, pastrati-l departe de obiecte metalice, cum ar fi agrafe, monede, chei, cuie, suruburi sau alte mici obiecte metalice, deoarece acestea pot scurtcircuita terminalele. Scurtcircuitarea terminalelor acumulatorului poate provoca arsuri sau incendii si bineinteles distrugerea acumulatorului.

4. In conditii de folosire excesiva, acumulatorul poate prezenta scurgeri de lichid; evitati contactul cu acesta. In caz de contact accidental cu acest lichid, clatiti cu apa. Daca lichidul intra in contact cu ochii solicitati ajutor medical. Lichidul scurs din acumulatori poate provoca iritatii sau arsuri.

5. Nu utilizati acumulatorul sau unelte deteriorate sau modificate. Acumulatorul deteriorat sau modificat se comporta imprevizibil, determinand incendii, explozii sau risc de raniri.

6. Nu expuneti acumulatorul la foc sau temperaturi excesive. Expunerea la foc sau temperaturi excesive de peste 130°C poate conduce la explozia acestora.

7. Respectati instructiunile pentru incarcare si nu incarcati acumulatorul sau unealta la temperaturi aflate in afara intervalului specificat de producator in instructiuni. Incarcarea necorespunzatoare sau la temperaturi din afara intervalului specificat poate deteriora acumulatorul si creste pericolul de incendiu.

Alte articole

    Magneti fixare sudura

Vinclul magnetic pentru sudura

Vinclul magnetic este folosit in special pentru fixarea […]

Mai mult…

    Cel mai bun trafalet

Cel mai bun trafalet pentru lavabila

Vopseaua lavabila este un produs folosit in amenajarea […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook