• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Scule si unelteAlegere motocoasa

Alegere motocoasa

11 Septembrie 2017, 18:01   |  Florin Badea  |  Scule si unelte
Motocoasa

Tipuri de motocoase

Datorita gamei foarte largi de modele si destinatia lor motocoasele trebuiesc alese in functie de necesitatile noastre, avand in vedere terenul si mai ales volumul de taiere.

In functie de volumul de munca la care urmeaza sa fie supusa o motocoasa aceasta trebuie aleasa avand in vedere calitatile tehnice pe care le ofera, astfel incat sa facem o alegere cat mai optima.

In continuare vom vorbi de principalele tipuri de motocoase si calitatile lor principale, precum si dezavantajele acestora.

1. Motocoasa electrica cu cablu

Acest tip de motocoasa prezinta un sistem de taiere cu ajutorul a doua fire de nylon actionate de un motor electric cu putere cuprinsa intre 600 - 1000 w, echivalentul a 1 CP. Acest tip de motocoasa este ideala atunci cand detinem o suprafata de cosit pana la 100 mp, iar vegetatia sa fie compusa din plante ierboase (gazon). Un mic dezavantaj al acestei unelte de gradina este libertatea de actiune pe distante lungi care este redusa datorita cablului electric.

2. Motocobasa electrica cu acumulator

O astfel de optiune este avantajoasa doar pentru suprafete, la fel ca mai inainte, de pana in 100 mp de vegetatie si cu conditia ca suprafetele ce urmeaza sa fie cosite sa detina vegetatie ierboasa.

In comparatie cu motocoasa cu cablu electric, aceasta prezinta avantajul libertatii de miscare, dar prezinta si o serie de dezavantaje, cum ar fi folosirea limitata pana la maxim 40 - 50 de minute, incarcarea acumulatorului este necesara intr-un timp de 7 ore, iar pretul este mai ridicat fata de o motocoasa electrica cu cablu.

3. Motocoasa cu motor pe benzina

Acest tip de motocoasa este cel mai raspandit datorita performantelor crescute oferite de un motor ce depaseste 1400 w si a libertatii de miscare oferita de lipsa cablului electric.

Achizitionarea unei astfel de motocoase este necesara mai ales pentru suprafete de teren ce depasesc 100 mp si ajung pana la 500 mp in cazul unei motocoase semi-profesionale si peste 1000 mp in cazul unei motocoase profesionale. Motocoasele profesionale sunt folosite in muncile agricole, iar pretul lor creste considerabil in comparatie cu motocoasele pentru activitati de tip hobby.

Datorita motorului puternic motocoasa cu motor pe benzina este prevazuta cu cutit metalic pentru taiere, dar majoritatea producatorilor ofera astfel de motocoase cu ambele sisteme de taiere. Prinurmare atunci cand avem nevoie de a taia unele plante cu tulpini groase (lemnoase) adaptam un dispozitiv de taiere metalic si cositul unor astfel de ierburi devine foarte usor. Dezavantajul cutitului metalic este acela ca se poate deteriora cu usurinta atunci cand acesta ia contact cu suprafete dure din beton, piatra, metal etc. Atunci cand avem zone de cosit unde intalnim astfel de corpuri (banci, borduri, aleei etc.) adaptam la cositoarea cu motor pe benzina firul de nylon si cositul devine foarte usor.

Dezavantajele unei astfel de motocoase in comparatie cu motocoasele electrice sunt: pretul mai ridicat, zgomotul produs de motorul pe benzina este mai mare, sunt mai voluminoase si elimina noxe de esapament in urma arderii combustibilului.

Alegerea motocoasei in functie de sistemul de taiere

Motocoasele prevazute doar cu sistem de taiere pe baza de fir de nylon le putem achizitiona doar atunci cand peluza noastra prezinta o suprafata redusa, iar vegetatia este compusa exclusiv din plante mici ierbacee.

Motocoasele prevazute cu sistem dublu de taiere, atat cu fir de nylon cat si cu dispozitiv metalic, sunt cele mai utilizate.

Sistemul de taiere cu fir de nylon este foarte utilizat in situatiile cand avem de taiat iarba de langa borduri, alei, banci, foisoare, leagane etc. Nylonul este un material foarte ieftin, iar inlocuirea lui poate fi facuta destul de des si foarte usor. In situatiile enumerate mai sus, folosirea unui dispozitiv de taiere metalic este aproape imposibila, mai ales pentru ca aceata, prin lovirea zonelor dure, pe langa distrugerea discului, poate ricosa si produce accidentari.

Sistemul de taiere metalic este foarte utilizat mai ales atunci cand terenul ce urmeaza a fi cosit este compus din plante batrane, crengi sau vegetatie cu tulpini dure.

Alegerea motocoasei in functie de pret si brand

Pretul unei motocoase poate varia in functie de mai multi factori, insa cel mai important este calitatea produsului. Cu cat un produs este mai calitatov si pretul este mai ridicat.

Atat in mediul online cat si in magazinele offline comerciantii incearca sa ofere preturi cat mai atragatoare. Desi de cele mai multe ori produsele online sunt mai ieftine datorita costurilor de intretinere mai reduse, insa nu cu o diferenta foarte mare.

Daca un model este mai ieftin cand vorbim de o motocoasa din aceeasi gama, atunci aceasta este, de cele mai multe ori, un produs slab calitativ si ar trebui achizitionat atunci cand stim ca suprafata ce o avem de cosit este mica. Nu putem folosi astfel de produse pentru activitati cu volum mare de actiune.

Indiferent de brandul motocoasei alese este important sa stim daca gasim cu usurinta piese de schimb, accesorii, precum si service. Orice produs cumparat, indiferent de brand, trebuie sa vina cu garantie minim 2 ani.

https://www.rombadconstruct.ro/alegere-motocoasa.html

Alte articole


Alegere betoniera portabila
(12 Septembrie 2017, 17:45)

Ce trebuie sa stim despre manusile de protectie?
(10 Ianuarie 2016, 20:21)

Reteta beton
(17 Februarie 2016, 23:02)

Roci folosite in constructii
(11 Iunie 2014, 13:51)

Caracteristicile lemnului
(05 Februarie 2016, 19:29)

Categorii


Scule si unelte

Inginerie

Reguli si masuri

Legislatie

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate