• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Materiale de constructiiAlegere polistiren expandat

Alegere polistiren expandat

02 Decembrie 2016, 19:46  |  Florin Badea  |  Materiale de constructii
Polistiren expandat

Cei mai mari consumatori de energie termica sunt cladirile, acestea consuma un proncent de aproape jumatate din energia termica a unui oras. De aceea, de-a lungul timpului, s-au luat in permanenta masuri in vederea reducerii acestui fenomen. Cele mai importante masuri luate sunt de natura tehnica, si anume, cel mai important mijloc de reducere a pierderilor de caldura este izolarea peretilor unei locuinte.

Unul dintre mijloacele de izolare a peretilor unei cladiri este placarea interioara si/sau exterioara cu placi de polistiren expandat. Aceasta operatiune este una dintre cele mai eficiente datorita limitarii de transfer termic intre interior si exterior. Prin urmare, folosind acest tip de izolatie, beneficiem de un confort major in caminul nostru atat in sezonul rece cat si in cel cald. Acest confort se datoreaza pastrarii unei temperaturi placute, lipsa igrasiei, precum si reducerea semnificativa a costurilor facturilor.

Pentru a obtine o izolatie termica buna prin placarea peretilor este necesar ca alegerea polistirenului expandat sa fie facuta corect, lafel de corect trebuie facuta si executia lucrarilor de montaj ale placilor de polistiren. Pentru a executa o lucrare de izolatie cu polistiren expandat cat mai buna, materialul de polistiren trebuie sa prezinte o conductivitate termica cat mai scazuta. Pentru aceasta trebuie vazuta fisa tehnica a materialului, iar conductivitatea termica notata cu W/mk trebuie sa fie cat mai mica. Cu cat este mai mica cu atat polistirenul asigura o mai buna calitate izolatiei cladirii.

Un alt aspect ce trebuie luat in considerare cand vorbim de alegere polistiren expandat pentru izolatie este grosimea placilor. Grosimea recomandata, pentru placarea la exterior, este de 10 cm (fiind si cea mai eficienta), iar la interior pot fi folosite diferite grosimi ale placilor in functie de situatie.

Cand este vorba de alegere polistiren expandat trebuie sa tinem seama si de compresiunea la care poate fi supus acesta. Acest din urma aspect il avem in vedere in functie de fortele exterioare care pot veni in contact cu peretele placat cu polistiren. In functie de rezistenta la compresiune placile de polistiren expandat sunt clasificate in mai multe categorii, cum ar fi: EPS 50, EPS 60, EPS 70, EPS 80, EPS 100, EPS 150, EPS 200.

50, 60, 70, 80, 100, 150 si 200 reprezinta rezistenta la compresiune exprimata in kPa (Kilopascali). Pascalul (notat Pa) este unitatea de masura pentru presiune.

Categoriile EPS 50 si EPS 60 sunt utilizate doar la interior si pe suprafete unde exista incarcari statice foarte reduse, iar celelalte se pot folosi atat la interior cat si la exterior. Alegerea lor se face in functie de cat de solicitata este suprafata placata, de exemplu, pentru suprafete cu incarcari statice reduse folosim polistirenul expandat din categoriile EPS 50 pana la EPS 80. Celelalte categorii (EPS 100, EPS 150, EPS 200) se folosesc la suprafete cu incarcari statice mari, cum ar fi acoperisuri terasate, hale, depozite, sub sape de egalizare etc.

https://www.rombadconstruct.ro/alegere-polistiren-expandat.html

Alte articole


Cimentul Portland
(24 Februarie 2016, 19:24)

Caracteristicile lemnului
(05 Februarie 2016, 19:29)

De ce sa construim case din BCA? Avantajele BCA-ului
(23 August 2016, 15:23)

Roci folosite in constructii
(11 Iunie 2014, 13:51)

Lacuri si vopsele
(09 Mai 2014, 15:10)

Categorii


Materiale de constructii

Lucrari de constructii

Beton

Inginerie

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate