• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari interioareAmenajare casa scarii

Amenajare casa scarii

02 Iulie 2016, 14:56  |  Florin Badea  |  Amenajari interioare

In multe case, spatiul unde este amplasata scara este neglijat in ceea ce priveste amenajarea acestuia. Desi acesta este un loc care in multe situatii creaza prima impresie la intrarea intr-o casa, asta datorita amplasarii casei scarii, de multe ori, in imediata apropiere a intrarii in cladire.

Cele mai importante zone, cand vorbim de amenajare casa scarii, sunt locul de sub scara si peretii casei scarii. Peretii acesteia sunt foarte simplu de amenajat prin decorarea acestora cu tablouri, corpuri de iluminat sau amenajarea de raftulete incastrate in pereti si asezarea in acestea a diferite obiecte decorative. Cel mai greu in a gasi solutii de amenajare este la spatiul de sub scara. Acesta prezinta dificultati de ficare data cand se incearca amenajarea si decorarea lui.

In acest articol venim in ajutor cu cateva idei de amenajare a acestui loc in functie de pozitionarea lui in cadrul unei locuinte, pentru ca amenajarea spatiului de sub scara difera, bineinteles, de pozitia casei scarii in cadrul cladirii. Deci, daca scara incepe din holul de la intrare, locul de sub scara nu poate fi amenajat cu un suport pentru televizor.

Posibilitatile de amenajare casa scarii sunt destul de variate si difera in functie de conditiile oferite de spatiul ce trebuie amenajat, cum ar fi: forma si inaltimea scarii, marimea spatiului de sub scara, locul casei scarii si materialele din care este construita scara. Avand in vedere factorii enumerati mai inainte o sa insiruim cateva posibilitati de amenajare casa scarii.

Amenajare casa scarii
Amenajare birou sub casa scarii

Daca avem casa scarii in living, iar acesta ofera spatiu din abundenta, in locul de sub scara putem amenaja un birou. O mica masa, o lampa, un scaun si o sursa de energie electrica, am creat spatiul de lucru perfect.

Daca spatiul unde se afla scara este in holul de la intrare sau in imediata apropiere a acestuia, aici putem gasi locul perfect pentru depozitarea bicicletei sau bicicletelor. In acest spatiu putem amenaja un suport pentru fixarea bicicletei, obtinand un obiect de decor (bicicleta) si in acelasi timp scapam de problema depozitarii acesteia.

Bicicleta sub scara
Amenajare spatiu pentru bicicleta sub scara

Tot aici, sub scara din hol, este locul perfect pentru amenajarea unui dresing sau a umplerii spatiului cu sertare pe care sa le folosim pentru depozitarea diferitelor obiecte sau chiar pantofii familiei. Bineinteles locul de sub scara nu intodeauna trebuie amenajat pentru depozitari, aici putem amenaja un spatiu de decor, cum ar fi impartirea locului de sub scara in raftulete unde am putea aseza diferite obiecte decorative.

Sertare sub scara
Amenajarea spatiului de sub scara cu sertare
Rafturi sub scara
Rafturi sub scara

Daca holul unde se afla scara este suficient de mare sau daca scara se afla in living putem amenaja o biblioteca, un fotoliu si eventual o masuta, obtinand intr-un final un loc pentru citit.

Biblioteca sub scara
Amenajarea unei biblioteci sub scara

Ca si avantaje pentru amenajare casa scarii trebuie sa mentionam faptul ca de preferat ar fi ca scara sa fie dreapta, pentru a oferii un spatiu suficient sub scara, iar aceasta sa fie amplasata in living. In aceste conditii se poate amenaja aproape orice in spatiul de sub scara, chiar si un semineu, o debara sau, si mai mult de atat, o bucatarie sau un loc de dormit.

Alte articole


Placare gips-carton - avantaje si dezavantaje
(04 August 2016, 18:27)

Design interior japonez
(09 August 2016, 21:48)

Avantajele usilor glisante din sticla
(12 August 2016, 14:37)

Mobila din lemn vs. mobila din PAL
(30 August 2016, 14:10)

5 sfaturi in alegerea unui mobilier de birou
(19 August 2016, 13:35)

Categorii


Amenajari interioare

Arhitectura si design interior

Mobilier interior

Usi si ferestre

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate