Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioareAvantaje acoperis din sindrila bituminoasa

Avantaje acoperis din sindrila bituminoasa

 03 Februarie 2019, 22:50  |   Rombadconstruct  |   Amenajari exterioare

Montaj sindrila bituminoasa

Sindrila bituminoasa este un material de constructii destinat pentru invelitoarile acoperisurilor. Acest material este produs sub standardul european EN 544:2011 si se monteaza pe astereala acoperisului. Astereala nu trebuie sa indeplineasca anumite conditii speciale, aceasta putand fi realizata atat din scandura cat si din placi OSB. Sindrila bituminoasa se monteaza de astereala prin prindere mecanica cu ajutorul cuielor metalice (L = ≥ 20 cm, floare = ≥ 8 mm diametru) sau prin lipire cu adeziv bituminos (doar daca temperaturile nu depasesc 10℃).

Cele mai importante avantaje ale sindrilei bituminoase:

1. Este usoara

Sindrila bituminoasa este una dintre cele mai noi mijloace de rezolvare a broblemei invelitorii unui acoperis. Acest tip de invelitoare poate fi folosit atat pentru executarea unui acoperis nou dar si pentru repararea unuia mai vechi. Datorita greutatii sale reduse (cca. 8 kg/m2), sindrila bituminoasa este perfecta pentru constructiile cu structura usoara, cum ar fi casele din lemn sau cele din panouri sandvis.

2. Este un bun izolator

Sindrila bituminoasa este un foarte bun izolator termic datorita structurii sale alcatuita din granule ceramice ce i ofera un caracter ignifug ridicat.

3. Se monteaza usor

Montajul invelitorii din sindrila bituminoasa se executa intr-un timp relativ scurt in comparatie cu oricare alt tip de invelitoare. Aceasta se monteaza foarte usor, o invelitoare din sindrila bituminoasa poate fi executata fara foarte multe cunostinte de specialitate si experienta. Este foarte flexibila si, din aceasta cauza, ofera o manevrabilitate foarte buna, putand fi utilizata si la acoperisuri cu structuri complicate. In ceea ce priveste panta acoperisului, sindrila bituminoasa satisface ape ale acoperisului cu inclinatii de la 20° pana la 90° si poate fi utilizata pentru toate tipurile de sarpante din lemn.

4. Permite montajul accesoriilor de acoperis de orice tip

Invelitorile din sindrila bituminoasa nu impiedica montajul accesoriilor de acoperis cum ar fi: opritoarele de zapada, jghiaburi, paratrasnete etc. si nici nu necesita astfel de accesorii speciale.

5. Permite montajul unei invelitori noi peste cea veche

Un astfel de avantaj trebuie luat in seama. Daca doriti sa schimbati invelitoarea aceasta poate permite folosirea unueia noua peste ea, astfel se economiseste manopera si timp. In cazul in care se doreste decopertarea stratului acesta este foarte usor de indepartat, fara a necesita operatiuni si tehnici spaciale.

Cat rezista sindrila bituminoasa?

Aceasta intrebare este foarte des pusa de majoritatea celor ce doresc achizitionarea unei astfel de invelitori. Sindrila bituminoasa are o durata de viata de aproximativ 50 de ani. Majoritatea producatorilor de astfel de invelitori ofera o garantie a materialului de pana la 15 ani. Durata de viata a sindrilei bituminoase depinde, in cea mai mare parte, de zona climatica unde este pozitionat imobilul. O casa acoperita cu sindrila bituminoasa aflata intr-o zona de munte, unde temperaturile sunt mai scazute, ofera acoperisului o durata de viata mai lunga. Actiunea directa a razelor puternice ale soarelui asupra acoperisului din sindrila bituminoasa creste gradul de degradare. Astfel, un acoperis cu sindrila bituminoasa al unei case dintr-o zona de ses prezinta un dezavantaj in ceea ce priveste durata de viata a invelitorii acoperisului.

Alte articole

    Eranthis

6 plante care infloresc iarna in ianuarie

Continuam seria Plante care infloresc iarna cu 6 plante […]

Mai mult…

    Mobilier de gradina

Sfaturi pentru alegerea unui mobilier de gradina

Gradina este cel mai important loc de […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook