Acasa » Tehnologii » Scule si unelteAvantajele unui generator diesel

Avantajele unui generator diesel

 23 Decembrie 2020, 19:37  |   Rombadconstruct  |   Scule si unelte

Generator diesel

Un generator diesel este o optiune fiabila si ieftina pentru a face o copie de rezerva a sursei principale de alimentare in caz de defectiune sau intrerupere a curentului. Sunt foarte versatile in utilizare si sunt perfecte pentru birouri mici, case sau intreprinderi mari, dar si pentru lucrari de santier fara posibilitate de alimentare cu energie electrica. Cu toate acestea, pot fi putin zgomotoase in comparatie cu alternativele acestora.

Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii generatoarelor de curent electric pe baza de motorina:

Eficienta consumului de combustibil

Eficienta consumului de combustibil este un beneficiu major legat de utilizarea generatorului diesel. Costul si capacitatea de a consuma combustibil pot varia semnificativ. Combustibilul preferat pentru majoritatea utilizatorilor va fi unul care poate economisi costurile de operare si consumul de energie. Generatorul de motorina este evaluat la un nivel ridicat in ceea ce priveste aceste puncte. Costul initial al motorinei poate fi mai mare decat alternativele precum gazul natural sau benzina dar motorina are capacitatea de a rula un aparat ales pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Soliditatea constructiei

Generatorul diesel este foarte fiabil si greu pentru a functiona eficient in majoritatea mediilor. Au capacitatea de a rula continuu timp de mai multe ore pentru necesitati de alimentare de urgenta sau de rezerva. De asemenea, nu au nicio problema cu acceptarea incarcaturii grele pe o perioada prelungita de timp. In plus, speranta de viata a acestui tip de utilaj este mult mai favorabila in comparatie cu alte optiuni, inclusiv generatoarele alimentate cu gaze naturale.

Stabilitatea energiei generate

O alta calitate a generatorului diesel este capacitatea de a furniza o sursa de energie foarte stabila. Abilitatea de a se baza pe o energie stabila va atrage cu siguranta locuri precum un spital care are nevoie de puterea electrica constanta pentru numeroasele masini si dispozitive sau alti astfel de consumatori.

Siguranta

Motorina este mai sigura de utilizat decat majoritatea celorlalte tipuri de combustibili, deoarece este mai putin inflamabila. De asemenea, acest tip de generator este construit fara fire sau bujii, ceea ce este foarte util pentru a reduce riscul de scantei care pot provoca incendii. In plus, lipsa firelor sau a bujiilor are un avantaj suplimentar prin faptul ca procesul sau intretinerea si repararea generatorului vor fi mai putin costisitoare si mai putin complexe.

Care sunt dezavantajele?

Dincolo de numeroasele beneficii, exista si cateva dezavantaje de luat in considerare la generatorul diesel. Principalul este probabil legat de cost. Sunt mai scumpe decat majoritatea celorlalti generatori de pe piata. Cu toate acestea, o eficienta mai mare a combustibilului si o intretinere mai usoara vor anula o mare parte din cheltuielile suplimentare. Zgomotul este o problema suplimentara. Majoritatea modelelor noi sunt mult mai silentioase, dar majoritatea modelelor vechi sunt putin zgomotoase, deci nu sunt practice in locatiile construite.

Alte articole

    Scara lemn

Confectionare scara lemn reglabila

De multe ori ne aflam in situatia de a trebui sa executam […]

Mai mult…

    Montare disc polizor unghiular

Montare disc polizor unghiular

Montarea unui disc de polizor unghiular se executa foarte […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook