• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Usi si ferestreAvantajele usilor glisante din sticla

Avantajele usilor glisante din sticla

12 August 2016, 14:37  |  Florin Badea  |  Usi si ferestre

Daca construiti sau va renovati casa, creati un perete despartitor mobil, ori doriti o deschidere spre gradina, este bine sa cunoasteti avantajele unei usi glisante din sticla. Aceste tipuri de usi glisante, instalate corect din punct de vedere arhitectural si tehnic, ofera o serie de beneficii intr-o locuinta.

Usa glisanta

Pentru ca in majoritatea cazurilor usile glisante sunt din sticla acestea permit o iluminare naturala foarte buna si, atunci cand sunt folosite geamuri termoizolante, ofera o izolare termica si fonica foarte ridicate. Toate acestea fiind adaugate pe langa avantajele tehnice nenumarate, datorate conditiilor pe care acestea le ofera.

Daca usile glisante sunt folosite la exterior, cum ar fi la iesirea pe balcon, pe terasa sau catre gradina casei, acestea, prin echiparea cu garnituri de etansare ofera o izolatie optima care actioneaza si ca bariera fonica si impotriva factorilor externi (vant, precipitatii, temperaturi ridicate sau scazute).

In general o usa glisanta este mai mare decat o usa obisnuita, aceasta caracteristica facand posibila o manevrare mult mai usoara a obiectelor ce trebuiesc scoase sau introduse in casa. Datorita unei usi glisante transportul unui pat, canapea sau alte obiecte mari de mobilier sunt mult mai simplu de manipulat.

Pentru ca usile glisante nu folosesc balamale pentru a oscila in timpul deschiderii si inchiderii si folosesc sine pe care aluneca, spatiul folosit pentru deschiderea unei astfel de usa este mai mic, oferind mai mult confort unei locuinte. La usa glisanta lipsa necesitatii de a arcui usa pentru a o deschidese se datoreaza deschiderii acesteia peste un panou, tot din sticla, ce face parte din usa in sine sau, in unele situatii, peste un perete, acoperind un spatiu infim in timpul manevrei de deschidere.

Usile glisante din sticla da senzatia de mai mult spatiu intr-o locuinta fata de spatiul real care exista de fapt. Acest avantaj este foarte util in situatia unei incaperi mici precum o bucatarie mica ce are deschidere intr-o terasa. Aceasta usa glisanta ofera incaperii mici impresia ca detine un spatiu mult mai mare decat cel existent. Aceasta creaza o senzatie de confort, foarte necesar atunci cand avem o incapere mica si inghesuita.

Pe langa usurinta cu care se deschide o usa glisanta ce permite accesul din casa in curte, pe balcon sau pe terasa casei, aceasta ofera si un design aparte . O usa glisanta ofera un aspect simplu si elegant, intrand in armonie cu orice stil arhitectural, oferind totodata un design incredibil de practic si functional.

Nu in ultimul rand as vrea sa amintesc de siguranta oferita de aceste usi glisante in caz de spargere a geamului. Fiind din sticla exista riscul ca in anumite situatii geamul sa se sparga, iar pagubele rezultate in urma unui astfel de moment sunt reale. Pentru a se evita riscul unor astfel de cazuri producatorii de astfel de usi folosesc sticla securizata, astfel este evitat orice pericol.

Pe langa geamuri securizate exista posibilitatea de a alege geamuri ce ofera anumite beneficii precum reducerea razelor UV cu 98% sau geamuri eficiente din punct de vedere energetic ce previn pierderea de energie asigurand o foarte buna izolatie termica si acustica.

Alte articole


Ce este geamul Low-E?
(22 Septembrie 2017, 23:34)

Montaj glafuri exterioare
(28 Februarie 2017, 19:01)

Tamplarie termoizolanta - tipuri si avantaje
(13 Iulie 2016, 16:44)

Cum se monteaza o fereastra termopan?
(19 Octombrie 2014, 11:22)

Caracteristicile lemnului
(05 Februarie 2016, 19:29)

Categorii


Usi si ferestre

Lucrari de finisaj

Electrice

Reguli si masuri

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate