CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

Rombadconstruct
Acasa » Blog » Galerie fotoBaraje

Baraje in lume

Dintre cele mai importante baraje ale lumii

Barajul Sanxia

Barajul Sanxia (Hubei, China) – Sau Barajul celor Trei Defileuri, cel mai mare baraj din lume, situat pe cursul raului Yangtze.
( Mai multe informatii…)

Barajul Krasnoyarsk

Barajul Krasnoyarsk (raul Yenisey, Rusia) – capacitata rezervorului de 73.3 kilometri cubi de apa

Barajul Akosombo

Barajul Akosombo (Ghana) – capacitata rezervorului de 150 kilometri cubi de apa, a creat cel mai mare lac de acumulare - 8.500 de kilometri patrati

Barajul Hoover

Barajul Hoover (Arizona, S.U.A.) – baraj de greutate in arc realizat din beton armat, construit pe fluviului Colorado.

Barajul Daniel-Johnson

Barajul Daniel-Johnson (Canada) – realizat din 2.2 milioane de metri cubi de beton, are o inaltime de 214 metri, capacitatea rezervorului de 141.9 kilometri cubi de apa

Barajul Shasta

Barajul Shasta (California, S.U.A.) – bareaza Raul Sacramento, construit intre 1938 si 1945 din beton armat

Barajul Atazar

Barajul Atazar (Madrid, Spania) – un baraj arc construit in apropierea Madridului, pe raul Lozoya

Statia Hidrologica Zeya

Statia Hidrologica Zeya (raul Zeya, Rusia) – capacitata rezervorului de 68.4 kilometri cubi de apa

Barajul Guri

Barajul Guri (Venezuela) – capacitata rezervorului de 135 kilometri cubi de apa,masoara o lungime de 1300 de metri

Barajul Powersite

Barajul Powersite (Missouri, S.U.A.) – Proiectat in anul 1911 de catre Nils F. Ambursen, un inginer si inventator american de origine norvegiana, a intrat in functiune in anul 1913 si este primul baraj hidroelectric din Missouri. Barajul este amplasat pe raul Alb, iar rezervorul acestuia formeaza lacul de acumulare Taneycomo.

Barajul The Dalles

Barajul The Dalles (Washington, S.U.A.) – Construit pe fluviul Columbia la 3 km spre est de orasul The Dalles, acesta masoara 25 m inaltime si 2.705 m lungime, rezervorul acestuia formeaza lacul Celilo. Barajul a fost construit in scopul producerii de energie electrica prin intermediul unei hidrocentrale cu o putere totala de 1,780 megawati.

Barajul Aswan

Barajul Aswan (Aswan, Egipt) – Capacitata rezervorului de 157 kilometri cubi de apa, construit cu scopul de a evita inundatile anuale produse de fluviul Nil

Barajul Graig Goch

Barajul Graig Goch (Powys, Tara Galilor) – Construit din piatra zidita, in Valea Elan, intre anii 1897 - 1904 cu scopul de a asigura alimentarea cu apa a orasului Birmingham. In 1997 a fost adaugat un generator hidroelectric de 480 kW pentru generarea de energie electrica.

Barajul Priest Rapids

Barajul Priest Rapids (Washington, S.U.A.) – Este un baraj de greutate din beton, construit pe fluviul Columbia in scopul obtinerii de energie electrica.

Barajul Grande Dixence

Barajul Grande Dixence (Elvetia) – Finalizat in 1962 este un baraj de greutate din beton construit in cantonul Valais din Elvetia. Cu o inaltime de 285 este cel mai inalt baraj din Europa si al doilea in lume.
Sursa foto: Ibrahim Rustamov, prin Flickr

Barajul Manuel Moreno Torres

Barajul Manuel Moreno Torres (Chiapas, Mexic) – Un baraj de greutate pe raul Grijalva in Mexic, construit in scopul obtinerii de energie electrica, finalizat in anul 1981. Detine o inaltime de 261 m si o capacitate a rezervorului de 1,660 milioane de metri cubi de apa.

Barajul Mauvoisin

Barajul Mauvoisin (Elvetia) – Construit in cantonul Valais dintre muntii Alpii Pennini si Alpii Bernezi intre anii 1951 - 1957. Scopul principal al constructiei a fost obtinerea de energie electrica. Barajul masoara 250 m inaltime si o capacitate a rezervorului de peste 2 milioane de metri cubi de apa.

Barajul Oroville

Barajul Oroville (California, S.U.A.) – Situat pe raul Feather, este cel mai inalt baraj din S.U.A. (235 m), serveste pentru alimentare cu apa, control a inundatiilor si in scopul obtinerii de energie electrica.

Barajul Rock Island

Barajul Rock Island (Washington, S.U.A.) – Primul baraj construit pe fluviul Columbia (1929 - 1933), construit in scopul de obtinere a energiei electrice prin intermediul hidrocentralei de care apartine.

Barajul Table Rock

Barajul Table Rock (Missouri, S.U.A.) – construit în 1954 - 1958 pe Raul Alb in apropierea orasului Branson si formeaza lacul Table Rock. Acesta masoara 77 m inaltime si 1.958 m lungime. Scopul initial al barajului a fost pentru controlul inundatiilor pe Raul Alb.

Barajul Inguri

Barajul Inguri (Georgia) – Un baraj hidroenergetic ce masoara 272 m inaltime pe raul Inguri, Georgia.

Barajul Alvaro Obregon

Barajul Alvaro Obregon (Sonora, Mexic) – Construit pe raul Yaqui (finalizat in 1926) cu scopul de a asigura cu apa irigatiile in zona, de a controla inundatiile si obtinerii de energie electrica prin intermediul a doua generatoare electrice. Barajul masoara 260 m inaltime.

Barajul Mica

Barajul Alvaro Mica (Canada) – Finalizat in 1973, cu o inaltime de 243 m, barajul are ca scop obtinerea de energie electrica pe fluviul Columbia.

Barajul Itaipu

Barajul Itaipu (Brazilia-Paraguay) – Situat pe fluviul Parana este construit in scopul de generare a energiei electrice detinand a doua hidrocentrala ca putere din lume - 12.600 MW.

Barajul El Cajon

Barajul El Cajon (Nayarit, Mexic) – Construit pe Rio Grande de Santiago cu scopul de a produce energie electrica intre anii 2003 - 2007. Masoara o inaltime de 234 m si o capacitate a rezervorului de

Barajul Grand Coulee

Barajul Grand Coulee (Washington, S.U.A.) – Construit intre 1933 si 1942, este un baraj de greutate, pe fluviul Columbia, construit in scopul obtinerii de energie electrica si irigatii. Barajul retine apa pentru trei hidrocentrale, doua fiind construite odata cu barajul, iar una ulterior (1974) pentru a marii capacitatea de producere a energiei electrice, facand din acesta cea mai importanta sursa de energie electrica a Statelor Unite cu o putere de 6.500 MW.

Barajul John Day

Barajul John Day (Washington, S.U.A.) – Construit pe fluviul Columbia in nord-vestul Statelor Unite intre anii 1959 - 1968 si masoara 67 m inaltime si 1.719 m lungime. Construit in scopul obtinerii de energie electrica prin intermediul hidrocentralei pe care o detine.

Barajul Nurek

Barajul Nurek (Tadjikistan) – Masurand 304 m inaltime este cel mai inalt baraj din lume, situat pe raul Vakhsh, cu o capacitate a rezervorului de 10,500 milioane de metri cubi de apa. Construit intre 1961 - 1980 de Uniunea Sovietica, in scopul de producere a energiei electrice prin intermediul a noua turbine hidroelectrice cu o putere totala de 3000 MW.
Sursa foto: Ibrahim Rustamov, prin Wikimedia

Barajul Vajont

Barajul Vajont (Italia) – Construit intre 1957 - 1960 de catre Carlo Semenza, masoara 262 m inaltime ceea ce il urca printre cele mai inalte baraje din lume.

Barajul Sayano-Shushenskaya

Barajul Sayano-Shushenskaya (Khakassia, Rusia) – Situat pe fluviul Enisei cu un rezervor de capacitate mare (31,300 mil. mc de apa) si o inaltime de 242 m este detinatorul a celei mai mari hidrocentrale din Rusia cu o capacitate totala de 6.400 MW.

Baraje din Romania

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru (Judetul Arges, Romania) – Un baraj in arc construit pe raul Arges.

Barajul Portile de Fier I

Barajul Portile de Fier I (Romania) – cel mai mare baraj de pe fluviul Dunarea, construit intre Romania si Serbia

Harta Romaniei

Mai multe baraje din Romania…

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate