• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioareBetonul amprentat - avantaje si dezavantaje

Betonul amprentat - avantaje si dezavantaje

01 August 2016, 18:36  |  Florin Badea  |  Amenajari exterioare
Beeton amprentat

Betonul amprentat este betonul stampilat sau imprimat care in urma acestor actiuni de modelare la suprafata preia diferite forme in functie de preferintele clientului. Betonul poate fi amprentat cu diferite forme ce imita piatra naturala, caramida, tigla, lemnul sau diferite forme geometrice sau modele florale. Acest tip de "pavaj" fiind foarte util pentru marginile unei piscine, aleea de la intrarea in curte, podeaua unei terase, drumuri de acces si alte situatii.

In ultima vreme betonul amprentat a devenit foarte popular in amenajarile exterioare ale locuintelor, asta pentru ca ofera posibilitatea alegerii dintr-o gama foarte variata de modele si culori.

Un alt factor la fel de important este pretul sau, in raport cu calitatea oferita acesta este foarte mic. Cand vorbim de calitate ne referim atat la calitatea designului oferit cat si la calitatea materialului din care acesta este facut, adica betonul. Un beton de calitate folosit la alei din beton amprentat poate asigura o durabilitate destul de mare in timp.

Betonul amprentat este solutia perfecta pentru a obtine o replica a materialelor scumpe oferind acelasi design placut oferit de un aspect natural autentic.

Executia unui astfel de beton este relativ simpla. Se aplica un strat de beton peste o baza adecvata dupa care se adauga o culoare peste betonul proaspat turnat impreuna cu un agent de intarire a culorii. Betonul, dupa ce a fost colorat, este acoperit cu formele adecvate modelului dorit.

Unul din avantajele betonului amprentat, ca avantaj major, este ca acesta permite acoperirea unei suprafete foarte mari destul de rapid.

Alee de beeton amprentat

Bineinteles ca exista si dezavantaje in folosirea betonului amprentat, acestea consta in crapaturi si degradari ale acestuia. Crapaturile apar mai ales la suprafetele foarte mari, acestea pot fi combatute cu un suport de baza solid si o armare corespunzatoare a betonului turnat. Degradarea betonului amprentat apare in zonele cu trafic intens, iar prin degradare se intelege macinarea stratului colorat de la suprafata betonului si distrugerea efectului de amprenta. Pentru combaterea acestui fenomen, betonul turnat trebuie sa prezinte o calitate superioara, iar periodic materialul aplicat la suprafata pentru a proteja culoarea trebuie reaplicat la o perioada de 2 pana la 4 ani, aceasta in functie de traficul la care este supus betonul.

Un alt dezavantaj, pe care l-am lasat la urma, probabil datorita importantei scazute, este impermeabilitatea acestui tip de "pavaj", astfel ca, folosit pe suprafete mari, acesta trebuie executat cu un sistem solid de drenare a apei in sol. Plus, in situatia modernizarii unor conducte din sol aflate in zona placata cu beton amprentat acesta trebuie spart, iar refacerea acestuia va capata un aspect inestetic, indiferent de atentia oferita reparatiei sparturii.

Ca o parere personala, avantajele betonului amprentat sunt cu mult superioare dezavantajelor, mai ales in folosirea acestuia pe suprafete mici. In curtile obisnuite de exemplu, prin folosirea acestuia la placarea teraselor, placarea unor alei sau a diferitelor spatii cu trafic, acest tip de placare este ideal.

Alte articole


Reteta beton
(17 Februarie 2016, 23:02)

Vibrarea betonului
(23 Februarie 2016, 15:28)

Roci folosite in constructii
(11 Iunie 2014, 13:51)

Lucrabilitatea betonului
(26 Decembrie 2016, 15:03)

Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Categorii


Amenajari exterioare

Materiale de constructii

Tipuri de case

Beton

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate