CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

VIDEO

Calatorie in turnul bisericii fortificate din Viscri

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » BlogBiserica fortificata din Viscri

Biserica fortificata din Viscri

13 Martie 2016, 12:10   |  Florin Badea  |  Comentarii
Catedrale, biserici si manastiri, Cladiri, Constructii din Romania,
Biserica fortificata Viscri
Biserica fortificata din satul Viscri, judetul Brasov

Situata in satul Viscri din judetul Brasov, aceasta este o biserica saseasca fortificata, inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura). Satul Viscri este unul din cele sapte sate transilvanene inscrise pe lista UNESCO, datorita pastrarii in timp a asezrilor medievale caracterizate prin stilul de constructie specific.

Construita in secolul al XIII-lea este cea mai veche biserica fortificata transilvaneana. Aceasta isi are originea din secolul al XII-lea, cand pe locul bisericii de astazi a fost construita o bazilica romana. Edificiul face parte dintr-un ansamblu de cladiri, pe langa biserica propriuzisa se gasesc corpurile ce fac parte din fortificatie si anume un turn la poarta de intrare, doua bastioane, alte doua turnuri de observare, precum si un drum de aparare.

In timpul invaziei tatare de la 1241, lacasul de cult a fost distrus, iar foarte tarziu, in 1498, acesta a fost ridicat din nou, in secolul al XVI-lea a fost consolidata si fortificata asa cum o cunoastem astazi.

Materialele ce au contribuit la constructia complexului bisericii Viscri au fost piatra, caramida (tencuita in unele zone), tigla ceramica si lemnul. Biserica este formata dintr-o singura nava in forma de trapez. Partea de sud a navei este prevazuta cu pridvoare in fata intrarilor in biserica. In partea de vest si est a constructiei intalnim goluri in zid pentru tragere si aruncare, destinate apararii impotriva invadatorilor.

Interiorul bisericii prezinta mobilier pictat specific zonei, iar pictura altarului datata din secolul al XIX-lea este opera pictorului Johann Pankratz. Biserica Viscri adaposteste o orga din 1817, construita de mesterul Johann Thois, aceasta fiind functionala si astazi.

Turnul de la intrarea in incinta complexului este dotat cu patru clopote, diferite unul de celalalt ca model si dimensiune.

Comentarii

Completand in campurile de mai jos va dati acordul cu privire la politicile Rombadconstruct.ro.
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate