Acasa » Tehnologii » Materiale de constructiiCaramida facuta manual

Caramida facuta manual

 13 Iulie 2019, 21:38  |   Rombadconstruct  |   Materiale de constructii

Caramida facuta manual

Caramida este cel mai utilizat material pentru realizarea zidariilor. Aceasta este folosita inca din cele mai vechi timpuri cand se producea manual. Odata cu aparitia erei industriale obtinerea caramizii arse a inceput sa fie tehnologizata, insa producerea acesteia pe cale manuala nu a incetat.

Caramida facuta manual nu si-a incetat existenta nici macar in zilele noastre. In acest articol vom vorbi despre caramida facuta manual si procesul tehnologic aplicat.

Caramida este produsa din pamant argilos, nisipos denumit lut. Aceasta materie prima este un amestec de argila cu nisip care are in alcatuire si alte materiale, in functie de calitatea pamantului zonei de extractie. Cu cat procentul de materiale, altele decat nisip si lut, este mai mic cu atat calitatea caramizii este mai buna.

Argila folosita la producerea caramizilor poate contine si o cantitate mica de piatra de var (calcar), dar cel mult 5% si numai sub forma de praf. Daca exista calcar sub forma de pietricele acesta trebuie sfaramat.

Daca pietricelele nu sunt sfarmate, se ard odata cu argila si se transforma in var nestins. In timpul zidariei acestea (pietricelele de var nestins) absorb apa din mortar si se transforma in var stins slabind rezistenta caramizii, ajungandu-se pana la ruperea acesteia.

Tehnologia obtinerii de caramida facuta manual

1. Alegerea si prepararea lutului

Dupa ce este ales pamantul, conform celor spuse mai inainte, acesta este scos si depus intr-o groapa sapata in sol cu o adancime de aproximativ 30 cm. Suprafata gropii se alege in functie de cantitatea de lut pe care vrem sa il prelucram.

Odata pus pamantul in groapa, se amesteca cu apa si, daca mai este necesar, se adauga nisip si se framanta bine.

2. Punerea in tipare a caramizilor

Materialul astfel obtinut (lutul) este adaugat in tipare de obicei confectionate din lemn si captusite cu tabla sau total din tabla. Aceste tipare pot avea unul sau doua ochiuri, deci se pot executa una sau doua caramizi odata cu un singur tipar.

Tipar pentru caramida
Tipar pentru caramida

Pentru ca lutul sa nu se lipeasca de tipar, peretii tiparului se stropesc cu apa sau se adauga nisip uscat.

3. Uscarea caramizilor

Dupa ce au fost scoase din tipare caramizile sunt asezate pe un teren curat si drept. Acestea sunt pozitionate pe lat pentru o mai buna uscare. Dupa ce sau uscot pe o fata, caramizile sunt intoarse pentru o uscare uniforma.

Dupa o uscare ce permite manevrabilitatea si sustinerea de greutate, caramizile sunt stivuite la adapost pentru uscare completa de pana la 3-5 saptamani. Acestea fiind asezate cu spatii intre ele pentru a permite curentilor de aer sa circule.

4. Arderea caramizilor facute manual

Dupa perioada de uscare completa (3-5 saptamani), caramida facuta manual se aseaza in cuptorul de camp. Aici, caramizile se stivuiesc cu spatii intre ele si cuburi pentru focare. In functie de cantitatea de caramida cuptorul poate avea diferite dimensiuni, ajungand si pana la 40.000 caramizi.

Cuptor de camp
Schema unui cuptor de camp pentru arderea caramizilor

Cuptorul de caramida poate fi ars cu diferiti combustibili, cum sunt: paie, coceni, tulpini de floarea soarelui, lemn de esenta moale, carbuni, gaz.

Pentru arderea unei singure caramizi se folosesc 1 kg lemne sau 0,400 kg carbuni.

In procesul de ardere, apa din structura caramizii este eliminata producand pori (mici goluri). Odata cu eliminarea apei volumul caramizii este micsorat. Din aceasta cauza confectionarea caramizilor crude trebuie sa se faca cu dimensiuni usor mai mari fata de procesul finit (caramida arsa). Caramida arsa este cu 10% mai mica decat o caramida cruda.

Dezavantajele unei caramizi facute manual

Caramida facuta manual prezinta calitati reduse in comparatie cu o caramida presata obtinuta industrial. Dezavantajele principale ale unei caramizi facute manual sunt:

  • prezinta forme neregulate;
  • este sfaramicioasa datorita porozitatii mari;
  • are rezistenta redusa.
Bibliografie
  1. Bishnu Sarangi, "Brick", https://bit.ly/2JvlkLL, Pixabay.com, vizitat: 13 iulie 2019;
  2. Hopu V., "Manualul zidarului", Editura M.C.I.M.C., Bucuresti.
Alte articole

    Polimer

Ce sunt polimerii?

Polimeri sunt compusi macromoleculari formati prin repetarea multipla […]

Mai mult…

    Masurarea umiditatii lemnului

Masurarea umiditatii lemnului

In ceea ce priveste continutul lemnului in umiditate, apa […]

Mai mult…

    Umiditatea lemnului

Umiditatea lemnului pentru constructii

Umiditatea lemnului pentru constructii, si in special […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook