• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Materiale de constructiiCare gresie este mai buna?

Care gresie este mai buna?

07 Noiembrie 2018, 21:16  |  Florin Badea  |  Materiale de constructii
Gresie

Gresia este un material ceramic fabricat sub forma de placi care se foloseste pentru placarea suprafetelor, in general orizontale: podelelor, aleilor sau scarilor.

"Care gresie este mai buna?" este o intrebare simpla pusa foarte des de persoane care cauta solutia optima pentru placarea suprafetelor podelelor in caminul propriu.

Pentru o astfel de intrebare venim in intampinare cu un raspuns la fel de simplu. Astfel, trebuie sa se stie ca exista, in general, pe piata din tara noastra, doua tipuri de gresie: grsie glazurata si grsie portelanata.

Gresia glazurata este o gresie cu structura poroasa care are pe fata expusa traficului un strat de glazura pentru ai proteja structura. Acest tip de gresie se foloseste doar la interior, deoarece este mai putin eficienta la factorii mecanici si la fenomenele atmosferice.

Gresia portelanata este alcatuita dintr-un material mai dur cu calitati mult superioare in comparatie cu gresia glazurata. Acest tip de gresie indeplineste cu foarte mare succes rolul de pavaj exterior, deoarece prezinta o rezistenta crescuta la factorii mecanici si la fenomenul inghet-dezghet datorita structurii sale dure si impermeabile.

Deci, daca trebuie sa dam un raspuns la intrebarea "care gresie este mai buna?" atunci gresia portelanata este raspunsul.

Acum ca am inteles care sunt cele mai importante tipuri de gresie, haideti sa cunoastem clasificarea generala a acestora in baza normativului EN ISO 10545-7.

Acest normativ impune o clasificare a gresiilor ceramice in functie de rezistenta acestora la uzura. In baza acestei norme, PEI (Porcelain Enamel Institute) stabileste cinci categorii de gresii notate PEI I, PEI II, PEI III, PEI IV si PEI V.

Aceasta clasificare se face in urma unui test la care este supusa o anumita categorie de gresie. Testul consta in supunerea suprafetei placii de gresie la un numar de rotatii a unor role abrazive.

Placile de gresie din categoria PEI I sunt destinate traficului usor. Plecile marcate PEI I detin o rezistenta scazuta la uzura si sunt folosite la placarea podelei in debara si dressing.

Placile de gresie din categoria PEI II sunt folosite in spatii cu trafic redus precum dormitoarele.

Placile de gresie din categoria PEI III se folosesc in zonele cu trafic mediu, precum bucatarie, sufragerie, baie, hol, camera copiilor.

Placile de gresie din categoria PEI IV sunt folosite in spatiile cu trafic mediu spre intens: holuri, sufragerie, casa scarii, precum si in spatii comerciale cu trafic moderat.

Placile de gresie din categoria PEI V detin cea mai mare rezistenta la uzura. Placile ceramice marcate astfel sunt utilizate mai ales in zonele exterioare (alei, trotuare, terase) precum si in spatiile comerciale cu trafic intens.

Alte articole


Ce este vata de sticla?
(05 Octombrie 2018, 20:06)

Clasificarea liantilor minerali
(18 Iulie 2018, 20:20)

Greutatea specifica a materialelor de constructii
(22 Septembrie 2018, 17:15)

Cum se executa stingerea varului?
(26 Septembrie 2018, 10:48)

Rezistenta la compresiune a lemnului
(25 Septembrie 2018, 22:35)

Categorii


Materiale de constructii

Lucrari de finisaj

Beton

Lucrari de constructii

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate