Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioare › Carenta de magneziu la plante
Carenta de magneziu la plante
20 Aprilie 2020, 22:41 | Florin Badea | Amenajari exterioare
Carenta de magneziu la plante se manifesta in general prin ingalbenirea uniforma a tesuturilor frunzelor mai batrane, iar la unele specii poate aparea inrosirea frunzelor. Cu timpul petele se maresc, iar extremitatile frunzelor raman verzi.
Carenta de magneziu la plante afecteaza procesul de formare a clorofilei, scade capacitatea de asimilare a frunzelor si intr-un final apare diminuarea productiei de fructe si legume, atat din punct de vedere al cantitatii, cat si al calitatii. Carenta de magneziu apare mai ales in zonele cu sol nisipos, cu sol acid sau unde solurile sunt sarace in calciu.
Pentru a repara aceasta problema este necesar aplicarea de ingrasaminte de natura organica (mai ales gunoi de grajd). Reglarea pe baza chimica a carentei de magneziu se poate face prin administrarea pe sol a sulfatului de magneziu in situatia solurilor cu caracter neutru sau bazic. Pe celelalte tipuri de sol se poate administra oxid de magneziu. Pentru administrarea acestor substante chimice trebuie sa se tina cond de o aplicare de 10 kg magneziu/hectar.
Rezultate foarte bune sunt obtinute daca se stropeste repetat de 2-3 ori cu oxid de magneziu 0,5% sau de 5-6 ori cu sulfat de magneziu in concentratie de 1-3%.
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate.
Acest articol:
https://www.rombadconstruct.ro/carenta-de-magneziu-la-plante.html,
este protejat de drepturi de autor.
Preluarea acestui text poate fi facuta doar in conditiile mentionate pe pagina Termeni si conditii.
Ce inseamna mulcirea solului? Avantaje
Mulcirea solului este […]
Mai mult…Legatul vitei de vie
Legatul vitei de vie este o lucrare cu o deosebita […]
Mai mult…Lucrari la vita de vie in luna iunie
In luna iunie, lucrarile la vita de vie sunt […]
Mai mult…