• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Tipuri de caseCasa cu subsol sau fara subsol? Avantaje si…

Casa cu subsol sau fara subsol? Avantaje si dezavantaje

13 Noiembrie 2018, 23:33  |  Florin Badea  |  Tipuri de case
Casa cu subsol

Daca va doriti o casa cu subsol trebuie sa cunoasteti cateva aspecte pentru a avea imaginea clara a cea ce inseamna o astfel de constructie. Acest tip de casa trebuie construita cu o hidroizolatie de cea mai buna calitate si o ventilatie, in special a subsolului, foarte bine gandita. Insa beneficiile oferite de o casa cu subsol sunt pe masura asteptarilor.

Casele cu subsol aduc un aer autohton, beciurile facand parte din stilul constructiilor romanesti inca din timpuri foarte vechi. Acestea aduc un plus de valoare constructiei si o serie de avantaje, mai ales daca acest subsol poate fi si locuit. Un subsol este foarte avantajos caselor construite in panta, aceste zone aducand avantajul ca infiltratia de apa este extrem de scazuta.

Casele fara subsol beneficiaza de simplitatea fundatiei, aducand totodata avantajul pretului mai mic datorita lipsei acestui nivel destul de complex de realizat. Insa daca dorim sa investim intr-o casa cu subsol trebuie sa cunoastem avantajele si dezavantajele aduse de o astfel de constructie.

Avantajele aduse de o casa cu subsol

1. In primul rand, un subsol la o casa inseamna mai mult spatiu, mai ales daca acesta se intinde sub toata constructia.

2. Sub pamant, intodeauna, temperatura solului este relativ constanta, deci acest spatiu iarna este calduros iar vara racoros.

3. Asigura spatiu de depozitare a diferite materiale sau poate fi transformat partial sau total intr-o crama sau loc pentru depozitarea alimentelor.

Crama

4. Instalatiile de canalizare, precum si altele de acest tip, pot fi montate aparent in subsol si pot fi vizitate mult mai usor in situatia eventualelor incidente, in comparatie cu cele ingopate, cum ar fi in cazul caselor fara subsol.

Conducte in subsol

5. Subsolul unei case poate fi locul perfect pentru instalarea aparatelor zgomotoase sau inestetice pentru o casa, cum ar fi o centrala termica, o pompa de apa, un eventual generator etc.

6. Un alt avantaj de care trebuie sa tinem seama este rezistenta mai mare a unei case cu subsol. O astfel de casa are fundatia mult mai adac infipta in pamant, peretii subsolului facand parte din fundatie.

Dezavantajele aduse de o casa cu subsol

1. Cel mai important dezavantaj este riscul aparitiei de infiltratii ale apei in cazul in care hidroizolatia a fost executata necorespunzator.

2. Constructia unei case cu subsol necesita costuri mari fata de o casa fara astfel de nivel. Costurile in plus sunt datorate, mai ales, de asigurarea unei hidroizolatii de calitate prin achizitionarea de materiale cu proprietati hidroizolante superioare.

3. Constructiile cu subsol aflate pe sol relativ orizontal necesita o proiectare atenta, mai ales daca intrarea in subsol se face prin exterior.

Intrare in subsol

4. Iluminarea naturala este foarte redusa, iar in unele zone de subsol poate chiar sa lipseasca. In acest sens trebuie luate masuri in vederea intocmirii atente a unui plan de iluminare atat natural cat si electric.

5. O casa cu subsol poate fi aproape imposibil de construit in zone in care panza de apa freatica este foarte ridicata iar umiditarea este foarte mare.

6. Umiditatea aproape permanenta la care este supus un subsol aduce riscul aparitiei de igrasie atunci cand izolatia a fost facuta corespunzator, insa ventilatia este slaba.

Alte articole


Ce inseamna casa duplex?
(24 Octombrie 2018, 22:11)

Ce este o casa pasiva?
(19 Octombrie 2018, 22:01)

Avantajele unei case din lemn
(11 Octombrie 2018, 22:00)

Acoperis din stuf
(17 Septembrie 2017, 22:30)

Cum se executa un acoperis terasa?
(28 Septembrie 2017, 20:27)

Categorii


Tipuri de case

Lucrari de constructii

Materiale de constructii

Lucrari de finisaj

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate