Acasa » Tehnologii » Materiale de constructiiCe este poliesterul?

Ce este poliesterul?

 20 Ianuarie 2019, 16:32  |   Rombadconstruct  |   Materiale de constructii

Materiale din poliester

Poliesterul este un tip de polimer obtimut prin policondensarea acizilor bibazici cu polialcooli, astfel existand o varietate de poliesteri. Uni poliesteri pot avea o structura macromoleculara liniara, facand parte din categoria termoplastelor, iar altii pot fi bidimensionali sau chiar tridimensionali, acestia avand proprietati termorigide.

Placa ondulata din poliester

Datorita faptului ca exista o gama destul de variata de alcooli si acizi, prin policondensare poate rezulta o varietate de poliesteri cu proprietati diferite, iar folosirea termenului de poliester nu este sufucient pentru definirea unui produs.

In constructii se folosesc poliesterii solizi, si uneori armati, si poliesterii fluizi.

Poliester lichid

Poliesterul solid este un material ce se foloseste la obtinerea placilor plane sau ondulate de poliester opac, translucid sau transparent, folosite in special ca invelitoare pentru acoperisuri. Poliesterul mai poate fi folosit in constructii la elementele separatoare sau in finisaje interioare.

Poliesterul fluid este utilizat in finisaje ale constructiilor ca element de protectie a diferitelor elemente de constructie: beton, lemn, mobilier, zidarie etc. Pentru aceasta poliesterii se folosesc la obtinerea lacurilor si vopselelor pe baza de alchidali care se obtin din policondensarea anhidridei ftalice cu polialcooli.

Datorita poliesterilor s-au putut obtine mortare cu proprietati mecanice inalte, putand fi folosite ca materiale de protectie contra acizilor sau pentru confectionarea de pardoseli antiacide si straturi de protectie impotriva uzurii etc.

Alte articole

    Materiale din polimeri pe baza de celuloza

Materiale din polimeri pe baza de celuloza

Polimerii sunt compusi macromoleculari ce iau nastere […]

Mai mult…

    Obtinerea cauciucului natural

Obtinerea cauciucului natural

Cauciucul este un polimer macromolecular de provenienta […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook