CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Blog » Top 10Cele mai inalte constructii din Bucuresti

Top 10… Cele mai inalte constructii din Bucuresti

08 Ianuarie 2017, 13:37   |  Florin Badea  |  Comentarii
Alte structuri, Cladiri turn, Constructii din Bucuresti, Constructii din Romania,
Constructii din Bucuresti
Cele mai inalte constructii ce se gasesc in Bucuresti la data de 8 ianuarie 2017 - GALERIE FOTO (11)

De-a lungul timpului, in Bucuresti, s-au construit si se construiesc continuu diferite structuri. Fie ele constructii civile sau industriale, structurile cu postura inalta, domina cerul capitalei Romaniei inca din timpuri vechi, de cand "Turnul Coltei" era un reper al capitalei datorita inaltimi sale de 50 de metri sau alte edificii care au disparut in negura istoriei. Astazi avem nenumarate constructii de acest gen si am facut o lista cu cele mai inalte constructii din Bucuresti. Printre acestea se numara mai ales cladiri dar si constructii industriale.

10. Nusco Tower (84 m)

Nusco Tower
Nusco Tower

Situat in zona Floreasca, langa pasajul Pipera, in vecinatatea a altor doua cladiri din topul nostru, acest turn este o cladire de birouri de clasa A ce detine 19 etaje, o suprafata inchiriabila de 20.000 m2 si o inaltime remarcabila de 84 de metri.

Constructia a fost cumparata in 2015 de fondul de investitii Globalworth care a platit 46 milioane de euro pentru aceasta.

9. Casa Poporului (86 m)

Casa Poporului
Casa Poporului

Daca se numara printre cele mai mari constructii din lume sigur isi are locul si printre cele mai inalte din Bucuresti. Casa Poporului sau Palatul Parlamentului este o constructie executata in vremea regimului comunist, pe langa proportiile imense pe care le detine, masoara si o inaltime deloc de neglijat in topul nostru, aceasta se inalta deasupra solului la 86 metri.

Aceasta uriasa constructie bucuresteana este sediul Parlamentului Romaniei si se gasesta pe strada Izvor, nr. 2-4, in sectorul 5.

8. BRD Tower (87 m)

BRD Tower
BRD Tower

Cladirea este sediul central al bancii BRD situat in sectorul 1 al capitalei pe bulevardul Ion Mihalache la nr. 1-7. Aceasta constructie masoara 87 metri inaltime, detine 19 etaje si o suprafata utila de 37.000 m2.

Constructia cladirii a durat 10 luni si a fost realizata de grupul francez Vinci, anul finalizarii a fost 2010.

7. Asmita Gardens (92 m)

Asmita Gardens
Complexul rezidential Asmita Gardens

Asmita Gardens este un complex redidential din Bucuresti situat in apropierea pasajului Mihai Bravu. Acesta cuprinde 7 blocuri, cel mai inalt dintre ele masoara o inaltime de 92 de metri. Apartamentul aflat la ultimul etaj din aceasta uriasa structura este apartamentul aflat la cea mai mare inaltime de la sol din Bucuresti.

6. Casa Scanteii (104 m)

Casa Presei Libere
Casa Scanteii (Casa Presei Libere)

Casa Scanteii, sau Casa Presei Libere cum se numeste astazi, inca se gaseste printre cele mai inalte cladiri ale capitalei. Terminata in 1956 ca sediu al ziarului Republicii Populare Romane "Scanteia", aceasta a detinut titlul de cea mai inalta cladire din Bucuresti pana in 2007.

Astazi cladirea se afla pe locul 6 in topul cele mai inalte constructii din capitala si pe locul 4 in topul celor mai inalte cladiri din Bucuresti.

5. Tower Centre International (106 m)

Tower Centre International
Tower Centre International

Este o cladire de birouri din Bucuresti situata in zona Piata Victoriei la adresa Ion Mihalache nr. 15-17. Spatiul de inchiriat pentru birouri pe care aceasta cladire il ofera este de 31.000 m2. Aceasta a fost construita in anul 2006 si este cea mai inalta cladire din zona centrala a capitalei.

4. Turnul de testare ascensoare (114 m)

Turnul de testat ascensoare
Turnul de testat ascensoare

O cladire industriala construita in timpul regimului comunist pentru testarea lifturilor ce urmau instalate in Casa Poporului. Aceasta uriasa structura masoara 114 metri inaltime si este construita in totalitate din beton armat, constructie savarsita cu tehnologia cofrajului glisant. Aceasta fiind declarata cea mai sigura cladire din capitala in momentul unui cutremur de mare magnitudine.

Totodata turnul de testare ascensoare din Bucuresti detine titlul de cea mai inalta cladire de acest gen din Europa.

3. Bucharest One (Globalworth Tower) (120 m)

Bucharest One
Bucharest One

Redenumit Globalworth Tower, acest turn este o cladire de birouri situata pe bulevardul Barbu Vacarescu, nr. 201, in zona Floreasca, in vecinatatea turnului Sky Tower. Cu o suprafata inchiriabila de 60.000 m2, destinata pentru birouri, aceasta cladire este cea mai mare cladire ca spatiu util de inchiriere din Bucuresti.

Cladirea Bucharest One mai detine o parcare cu 400 de locuri, o cafenea, un restaurant, supermarket, farmacie, o banca si alte facilitati publice.

2. Sky Tower (137 m)

Sky Tower
Sky Tower

Detine titlul de cea mai inalta cladire din Bucuresti. Este o cladire construita de investitorul Raiffeisen Property International GmbH ce masoara o inaltime de 137 de metri. Aceasta constructie este destinata inchirierii de spatii pentru birouri in cele 37 de etaje, iar la ultimul etaj se gaseste un restaurant accesibil de oricine doreste sa beneficieze de un moment de relaxare intre norii capitalei.

Suprafata totala a acestei cladiri turn, de la sol pana in varf, este de 50,400 m2, din care 41,200 m2 este suprafata inchiriabila. Cladirea mai detine 541 de locuri de parcare, dintre acestea 23 se gasesc la subsol.

1. Cosul centralei termoelectrice Progresu (240 m)

Cosul CET Progresu
Cosul centralei Progresu, vedere din Parcul Natural Vacaresti

Titlul de cea mai inalta constructie din capitala este detinut de o constructie industriala. Aceasta constructie este unul din furnalele centralei termoelectrice Progresu ce masoara nu mai putin de 240 metri inaltime. Constructia se gaseste in partea de sud a Bucurestiului, in sectorul 4, pe stada Pogoanelor, la numarul 1A.

Din 1987, cand a fost pusa in functiune centrala, furnalul domina cerul Bucurestiului prin inaltimea sa, fara a fi detronat pana la aceasta data.

Alte articole


Empire State Building
(23 Ianuarie 2017, 16:27)

Turnul Shanghai din China
(26 Iulie 2016, 18:11)

Burj Al Arab
(19 Ianuarie 2016, 17:59)

Hotel InterContinental Bucuresti
(28 Ianuarie 2016, 20:05)

Stiati ca… Turnul Coltei a fost prima cladire turn din Bucuresti?
(23 Octombrie 2017, 16:48)

Categorii


Cladiri turn

Cladiri

Hoteluri

Palate

Alte categorii

Comentarii

Completand in campurile de mai jos va dati acordul cu privire la politicile Rombadconstruct.ro.
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate