CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

Rombadconstruct
Acasa » Blog » Galerie fotoCatedrale, biserici

Catedrale, biserici

Cele mai mari catedrale din lume

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame (Paris, Franta) – cel mai vizitat monument din Franta

Catedrala din Köln

Catedrala din Köln (Köln, Germania) – Construita intre anii 1248 - 1473 in stil gotic. Cu o inaltime de peste 150 m, se afla pe locul doi intre bisericile din Germania dupa Catedrala din Ulm.

Catedrala Ely

Catedrala Ely (Cambridgeshire, Anglia) – A fost construita pe timpul domniei lui William Cuceritorul in 1083. Turnul catedralei a fost construit de Don Johnson si Michael Brukenheimer intre anii 1174 - 1197 in stil romanic.

Catedrala Saint Paul

Catedrala Saint Paul (Londra, Anglia) – Cu domul ce masoara 111 metri inaltime, iar turlele 67 m, este cea mai mare catedrala din Londra si a doua din Anglia. Pana in 1962, a fost cea mai inalta cladire din Londra.

Catedrala Sagrada Familia (Barcelona, Spania) – ultimul proiect al celebrului architect Antoni Gaudi

Catedrala din Ulm

Catedrala din Ulm (Ulm, Germania) – Detine cel mai inalt turn de biserica din lume cu o inaltime de 161,35 m. Constructia sa, in stil gotic, a inceput in secolul al XIV-lea, dar nu a fost finalizata pana in secolul al XIX-lea.

Catedrala Luterana din Reykjavik

Catedrala Luterana din Reykjavik (Reykjavik, Islanda) – Construita dupa planurile arhitectului G. Samuelsson, este cel mai cunoscut simbol din Reykjavik si masoara 74,5 metri inaltime. Lucrarile pentru constructie, au durat o perioada destul de lunga, intre anii 1945 - 1986.

Catedrala din Milano

Catedrala din Milano (Milano, Italia) – Construita in stil gotic, cu o inaltime de 107 metri si o capacitate de aproximativ 40.000 de oameni in picioare, este una din cele mai mari catedrale din Europa, situata in centrul orasului Milano.
( Mai multe informatii…)

Catedrala din Sevilia

Catedrala Sfanta Maria din Sevilia (Sevilia, Spania) – cea mai mare catedrala in stil gotic si a treia cea mai mare din lume

Catedrala din Sankt Petersburg

Catedrala din Sankt Petersburg sau Biserica Mantuitorului (Sankt Petersburg, Rusia) – A fost construita intre anii 1883 - 1907 pe locul unde tarul Alexandru al II-lea a fost ucis. Biserica costruita dea lungul canalului Griboyedov, detine o arhitectura in stilul nationalismului romantic, aparte de cea a orasului unde predomina stilul baroc si neoclasic.

Catedrala Sfantul Isaac

Catedrala Sfantul Isaac (Sankt Petersburg, Rusia) – Construita intre anii 1818 - 1858, de catre arhitectul francez Auguste Montferrand.

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate