Acasa » Tehnologii » Usi si ferestre › Cum sa alegem cele mai bune obloane de lemn pentru ferestre?
Cum sa alegem cele mai bune obloane de lemn pentru ferestre?
04 Mai 2020, 17:21 | Rombadconstruct | Usi si ferestre, Materiale de constructii

Pentru fabricarea obloanelor, lemnul este deja un material clasic ce ofera intotdeauna un aspect placut datorita texturii si culturii sale naturale.
In momentul alegerii obloanelor de lemn pentru exteriorul ferestrelor casei este bine sa va informati inainte de achizitionarea acestora. Lemnul este un material care ofera o sumedenie de optiuni.
Fiecare specie de lemn in parte ofera posibilitati diferite, ce va vor satisface si cele mai exigente cereri. Exista puncte forte si puncte slabe ale fiecarei specii de lemn ce trebuie luate in considerare atunci cand faceti o alegere. In continuare voi reda cei mai importanti factori ce trebuie luati in calcul pentru a alege cele mai bune obloane de lemn.
Specia lemnului
Lemnul este clasificat in mod obisnuit ca lemn dur si lemn moale. Fiecare dintre aceste tipuri ofera o varietate de avantaje in momentul utilizarii lor in fabricarea obloanelor. Obloanele din lemn pot fi executate din lemn de esenta tare sau de esenta moale.
Unele dintre speciile de esenta tare disponibile pentru fabricarea obloanelor fac parte din categoria foioaselor, si includ: stejar, nuc, tec etc. Avantajele utilizarii lemnului de esenta tare include durabilitate, intretinere usoara, rezistenta in timp si un aspect placut.
Dintre speciile de rasinoase folosite la fabricarea obloanelor de lemn sunt: pinul, cedrul, bradul etc. De asemenea, rasinoasele confera numeroase calitati, cum ar fi usurinta de manipulare, preturi mai mici la achizitie si posibilitatea de a schimba culorile.
Culoarea lemnului
Culoarea este un factor foarte important in alegerea obloanelor. Lemnul ofera culori diferite in functie de specie, varsta si esenta. Este foarte important ca culoarea obloanelor sa respecte culorile aspectului general al casei si sa se integreze in arhitectura constructiei.
Poate se doreste schimbarea culorii obloanelor prin folosirea lacului sau vopselei. Pentru aceasta, trebuie sa aveti in vedere ca unele specii de lemn necesita mai multe straturi de vopsea fara a oferi rezultatele dorite. Culoarea depinde foarte mult de tratamentul administrat. Daca tratamentul lemnului nu este unul profesional nu este obtinuta o culoare durabila in timp si cu pastrarea calitatilor culorii.
Durabilitatea lemnului
Oricine isi doreste un material durabil la produsele achizitionate. Lemnul din care sunt confectionate obloanele pentru usi si ferestre trebuie sa reziste la factorii externi cei mai agresivi, fara a-si schimba aspectul si proprietatile.
Capacitatea lemnului de a rezista la factorii de mediu (temperaturi extreme, vant, ploi etc.) este cea mai dorita calitate. Pentru aceasta, lemnul obtinut de la speciile de esenta tare (salcam, stejar etc.) este unul foarte avantajos, mai ales daca locuinta este situata intr-o zona expusa furtunilor puternice, precipitatiilor abundente etc. Insa, nu doar esenta lemnului poate determina rezistenta obloanelor, si grosimea acestora este un detaliu foarte important. Obloanele cu o constructie solida, indiferent de specia lemnului folosit la confectionarea lor, ofera o foarte buna durabilitate.
Tratamentul lemnului
Lemnul, pentru a fi mentinut in timp, necesita un tratament adecvat. Acest tratament, cel mai utilizat, este prin folosirea substantelor speciale si vopselurilor. Tratamentul continuu este o srcina care trebuie introdusa de-a lungul timpului. Daca lemnul nu este tratat cu regularitate, acesta va crapa si va permite factorilor de mediu sa ii distruga structura, iar intr-un final va ceda.
Prin urmare, exista cheltuieli necesare pentru intretinerea obloanelor de lemn. Obloanele confectionate din lemn provenit de la specii de esenta tare costa mult, insa ofera posibilitatea unor costuri mai reduse de-a lungul timpului, datorita rezistentei acestuia. Insa, lemnul de esenta moale costa mai putin, dar, in timp, costurile de intretinere sunt destul de ridicate pentru a oferi o protectie corespunzatoare.
Disponibilitatea
Exista o gama variata de specii de lemn pentru obtinerea obloanelor. fiecare specie ofera proprietati unice in ceea ce priveste textura, culoarea, rezistenta si pretul. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca lemnul pe care ni-l dorim pentru obloanele noastre sa nu fie disponibil. Pentru aceasta este bine sa va consultati cu personalul magazinului in vederea disponibilitatii materialului solicitat. Daca nu este disponibil, exista alternative pe care le puteti avea in vedere. trebuie sa fiti dispusi sa platiti pentru proprietatile de care aveti nevoie.
De asemenea, este important sa apelati la un profesionist in domeniu, pentru a obtine rezultatele pe care vi le doriti si sa evitati cheltuirea banilor pe produse slab calitative.
Pretul
Indiferent de specia de lemn folosita la confectionarea obloanelor, acestea costa destul de mult. costul depinde de specia si dimensiunea acestora. De asemenea, costul depinde de design se de detaliile care trebuie incluse in oboane.
Verificati optiunile de lemn disponibile pe piata si alegeti pe baza preferintelor personale. Cel mai scump lemn nu este intotdeauna cel mai bun. Exista multi alti factori ce influenteaza costul lemnului.

Etansarea ferestrelor cu sigilanti pentru constructii
Exista o varietate de substante de etansare […]
Mai mult…
Tipuri de jaluzele interioare
Jaluzelele interioare reprezinta un mijloc important de […]
Mai mult…
Geam duplex securizat pentru ferestre inclinate
In situatia in care tamplaria unei constructii necesita, conform proiectului […]
Mai mult…