Acasa » Tehnologii » ElectriceIntretinere si curatare masina de spalat rufe

Intretinere si curatare masina de spalat rufe

 20 Decembrie 2020, 14:33  |   Rombadconstruct  |   Electrice

Curatare masina de spalat rufe

Majoritatea dintre noi suntem foarte dependenti de masinile de spalat pentru a ne spala hainele cu usurinta. Ne ajuta sa ne spalam tinutele obisnuite, inclusiv blugi si tricouri, prosoape, lenjerie de pat, perdele si alte articole vestimentare. Avand in vedere importanta sa, este esential sa curatati masina de spalat rufe si sa o intretineti pentru a o pastra in stare buna. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va mentineti masina de spalat in parametri optimi de functionare.

Acest lucru este posibil daca intretineti aceste masini si verificati lucrurile in mod regulat. Vestea buna despre acest lucru este ca masinile de spalat pot fi usor intretinute acasa, ceea ce ajuta la mentinerea performantei sale pe o perioada lunga de timp. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa aveti grija de ele.

1. Curatarea filtrului de scame

Filtrul de scame a unei masini de spalat extrage si acumuleaza murdarie din haine. Curatarea acestui filtru este una dintre cele mai importante operatiunicin curatarea masinii de spalat rufe. Acesta trebuie curatat chiar si o data pe luna, daca folositi masina frecvent. Daca se infunda filtrul de scame, masina de spalat rufe nu mai functioneaza corect sau deloc.

2. Evitati inchiderea usii imediat dupa ce scoateti rufele spalate

Este un obicei foarte intalnit ca oamenii sa inchida usa masinilor de spalat imediat ce termina spalarea. Acet lucru se intampla cu gandul ca, daca vom mentine usa deschisa, va intra murdarie inauntru. Acest lucru nu este complet incorect, dar poate doriti sa asteptati cel putin 5 pana la 10 minute inainte de a inchide usa. Acest lucru va usca umezeala blocata pe partile evazive ale masinii.

3.Curatarea garniturii de cauciuc

Exista o garnitura in masinile de spalat care va protejeaza hainele de marginile ascutite ale cuvei masinii de spalat. Aceasta parte este folosita foarte mult si aici se depune mult praf si reziduuri in urma spalarii. Daca nu i se acorda atentie, aceasta poate afecta performanta masinii de spalat. De aceea, se recomanda sa curatati garnitura cu o carpa umeda o data pe saptamana, daca utilizati aparatul in mod regulat.

4. Calitatea detergentului

Decizia de a cumpara un detergent se bazeaza pe bugetul dumneavoastra. Este complet corect, dar este recomandabil sa nu alegeti produse de calitate inferioara. Acest lucru va poate ajuta sa economisiti bani pe termen scurt. Dar pe termen lung, veti fi in dezavantaj.

5. Utilizarea masinii de spalat rufe cu grija

Masinile de spalat sunt grele, dar sunt delicate. Exista diferite tipuri de tehnologii utilizate in fabricarea sa, in functie de capacitate. Nu va sfiiti sa-o folositi in mai multe randuri, decat sa pui o singura data intreaga gramada de haine. Utilizati aceste masini cu grija si consultati manualul de utilizare pentru a obtine informatii daca nu sunteti sigur ce greutate sa puneti.

Deci, asta incheie discutia noastra despre intretinerea masinilor de spalat. Sper ca, urmand sfaturile mentionate mai sus, veti putea folosi masina de spalat rufe pentru o perioada mai lunga, cu o eficienta constanta.

Alte articole

    Transportul energiei electrice

Transportul energiei electrice in Romania

Productia de energie electrica se realizeaza cu ajutorul […]

Mai mult…

    Iluminarea casei in interior

7 sfaturi pentru iluminarea casei in interior

In continuare vom prezenta 7 dintre cele mai […]

Mai mult…

    Neoane

Functionare neon. Schema lampa fluorescenta

Neonul sau lampa fluorescenta este […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook