• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Materiale de constructiiDe ce sa construim case din BCA? …

De ce sa construim case din BCA? Avantajele BCA-ului

23 August 2016, 15:23  |  Florin Badea  |  Materiale de constructii
BCA

BCA-ul sau betonul celular autoclavizat este un prefabricat usor. Desi este un material relativ nou, intrat in productie in anul 1929, BCA-ul este foarte utilizat in domeniul constructiilor, executandu-se case din BCA aproape la acelasi frecventa cu casele de caramida. BCA-ul detine in componenta sa de baza nisip, var, ciment, ghips si apa. Acestea printr-un procedeu de autoclavizare formeaza structuri solide comercializate sub forma de blocuri de BCA. In general blocurile de BCA utilizate in zidarie prezinta diferite dimensiuni, acestea sunt: 60cm lungime x 15-30cm latime x 5-45cm grosime.

BCA-ul a devenit atat de repede raspandit in sfera constructiilor datorita proprietatilor sale avantajoase. Aceste proprietati, indiferent de natura lor, asigura o serie de avantaje ce ridica BCA-ul in topul materialelor de constructii utilizate de constructori. In continuare va vom prezenta cele mai importante 10 avantaje ce ne asigura increderea necesara pentru a construi case din BCA:

  1. BCA-ul este comercializat sub forma de blocuri de dimensiuni mari ceea ce face ca acestea sa fie puse in opera foarte usor, asigurand un consum redus de mortar si mana de lucru.
  2. Blocurile din BCA sunt ignifuge, iar zidurile unei case din BCA asigura o izolatie fonica si termica foarte buna, oferind incaperi confortabile prin eliminarea riscului de aparitie a condensului.
  3. BCA-ul prezinta o conductivitate termica foarte redusa, astfel pierderea de caldura a incaperilor din BCA este foarte redusa.
  4. Prin natura lor blocurile din BCA asigura o foarte buna rezistenta mecanica la compresiune, incovoiere si intindere, prin urmare, in combinatie cu betonul armat, pot fi folosite la constructia peretilor portanti.
  5. Zidurile executate din blocuri BCA sigura o aliniere mult mai buna fata de zidurile din caramida clasica, astfel la tencuiala peretilor este folosit mai putin material.
  6. Comercializate sub diferite dimensiuni, blocurile BCA sunt folosite in toate tipurile de zidarie
  7. Asigura o manevrabilitate foarte usoara in timpul punerii in opera. Blocurile BCA nu necesita eforturi mari pentru taierea sau gaurirea lor. Datorita structurii acestora, taierea blocurilor se face foarte simplu cu unelte angrenate manual, fara a folosi masinari electrice.
  8. In comparatie cu zidurile de caramida, un zid executat din beton celular autoclavizat (BCA) nu necesita izolatie suplimentara, iar in timpul constructiei un bloc BCA asigura un volum cat 10 caramizi clasice.
  9. Datorita structuri chimice blocurile din BCA nu sunt toxice si nu polueaza mediul natural, deci este un material de constructie ecologic.
  10. Si nu in ultimul rand, un avantaj foarte important este pretul blocurilor BCA. Pentru toate avantajele BCA-lui de mai sus platim un pret foarte redus in comparatie cu un zid executat din caramida. Astfel costul zidariei unei case din BCA este aproximativ la jumatate din costul unui zidari din caramida.
Blocuri de B.C.A.

Am vorbit doar de avantajele BCA-ului pentru ca acestea sunt net superioare si de o importanta foarte mare in comparatie cu dezavantajele.

Cel mai important dezavantaj, ce trebuie luat foarte serios in calcul, este incapacitatea blocurilor BCA de a asigura rezistenta unui perete portant, astfel zidurile realizate din BCA trebuie neaparat sa prezinte stalpi si grinzi din beton armat.

Alte dezavantaje, insa de o importanta redusa, mai sunt: partile exterioare ale ziduriei unei case din BCA nu trebuie lasate netencuite o perioada foarte lunga de timp cum ar fi 2-3 ani; depozitarea blocurilor BCA, inainte de a fi puse in opera, trebuie asigurata intr-un loc protejat de intemperi.

Alte articole


Cimentul Portland
(24 Februarie 2016, 19:24)

Caracteristicile lemnului
(05 Februarie 2016, 19:29)

Reteta beton
(17 Februarie 2016, 23:02)

Roci folosite in constructii
(11 Iunie 2014, 13:51)

Lacuri si vopsele
(09 Mai 2014, 15:10)

Categorii


Materiale de constructii

Beton

Lucrari de constructii

Inginerie

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate