Acasa » Tehnologii » LegislatieDezvoltare regionala. Definitie

Dezvoltare regionala. Definitie

 21 Octombrie 2021, 19:55  |   Rombadconstruct  |   Legislatie

Dezvoltare regionala

Dezvoltare regionala = ansamblul politicilor autoritatilor administratiei publice centrale si locale, elaborate in scopul armonizarii strategiilor, politicilor si programelor de dezvoltare sectoriala pe arii geografice, constituite in "Regiuni de dezvoltare", si care beneficiaza de spirijinul Guvernului Romaniei, al EU (European Union/Uniunea Europeana) si al altor institutii si autoritati nationale si internationale interesate.

Dezvoltarea regionala este un termen ce acopera un domeniu foarte amplu, insa poate fi apreciat ca o straduinta generala de imbunatatire a nivelului de trai si a bunastarii populatiei, atat la sat cat si in zonele urbane. Dezvoltarea regionala mai poate fi perceputa ca dezvoltarea unei zone populate prin cresterea bunastarii populatiei in scopul imbunatatirii contributiei acesteia la performantele nationale.

Dezvoltarea regionala poate fi de doua feluri: dezvoltare regionala nationala, atunci cand aceasta se aplica pe teritoriul Romaniei, si dezvoltare regionala internationala, atunci cand aceasta se aplica in spatiul international. In scopul dezvoltarii regionale au luat nastere o serie de organizatii, cele mai cunscute sunt: OECD/OCDE (Organisation for Economic Co-operation and Development/Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare), IMF/FMI (International Monetary Fund/Fondul Monetar International), UN/ONU (United Nations/Organizatia Natiunilor Unite) si altele.

Alte articole

    Tabelul periodic

Cate elemente are tabelul periodic?

Odata cu trecerea anilor, in urma aprofundarii cercetarilor […]

Mai mult…

    Tabelul periodic al elementelor

Tabelul periodic al elementelor

Descoperirea unui numar tot mai mare de elemente […]

Mai mult…

    De ce plutesc obiectele

De ce plutesc obiectele pe apa?

Obiectele, indiferent de natura lor, sunt elemente de […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook