Acasa » Tehnologii » Usi si ferestreGeam duplex securizat pentru ferestre inclinate

Geam duplex securizat pentru ferestre inclinate

 12 Februarie 2019, 14:53  |   Rombadconstruct  |   Usi si ferestre

Geam duplex securizat

Geamul securizat este un geam foarte rezistent, obtinut prin tratare termica, cu calitati mecanice foarte inalte. Un geam securizat prezinta rezintente mecanice cu 5-6 ori mai mari fata de un gem normal. In situatia spargerii unui geam securizat, acesta se faramiteaza in ciobur foate mici, reducand riscul producerii unui accident. Geamul duplex securizat este o tehnologie de ultima generatie care consta in doua foi de geam lipite intre ele cu ajutorul unor rasini speciale transparente. Geamul duplex securizat ofera o protectie foarte mare la soc, acesta nepermitand sfarmarea acestuia in bucati mici.

Geamul duplex securizat este recomandat in special pentru ferestrele inclinate (ferestre mansarda), unde riscul de spargere este foarte ridicat. Cu ajutorul geamului duplex securizat se pot executa plansee transparente, acoperisuri transparente etc.

Geam securizat spart
Geam duplex securizat spart

In situatia in care tamplaria unei constructii necesita, conform proiectului, o inclinare de la verticala, sau in situatii unde riscul este ridicat, sticla folosita trebuie securizata in prealabil. Odata ce exista securizarea sticlei, se reduce pericolul ca ciburile, rezultate in urma spargerii geamului, sa puna in pericol viata persoanelor din apropiere. Pentru a se evita eventuale accidente, se recomanda cu incredere folosirea geamului duplex securizat. Acesta, pe langa protectia oferita in situatia unei spargeri a geamului, ofera protectie si impotriva efractiilor hotilor.

Geamul securizat poate fi tratat termic sau stratificat in functie de cum si unde este folosit. Acesta se sparge in conditii de siguranta deplina protejand persoanele impotriva accidentelor majore. Rezistenta la efractie poate fi si ea crescuta cu ajutorul unei membrane speciale antiefractie ce se aplica pe interiorul placii exterioare de geam, inainte de lipirea foilor de geam intre ele.

Alte articole

    Geamul termopan

Ce este geamul termopan?

Geamul termopan este o denumire foarte comuna in cea […]

Mai mult…

    Geam termoizolant

Ce este geamul Low-E?

Geamul Low-E este o aparitie relativ recenta in tehnologia […]

Mai mult…

    Glaf exterior

Montaj glafuri exterioare

Dupa ce fereastra a fost montata urmeaza lucrarile de […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook