CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » BlogHotel InterContinental Bucuresti

Hotel InterContinental Bucuresti

28 Ianuarie 2016, 20:05   |  Florin Badea  |  Comentarii
Hoteluri, Cladiri, Cladiri turn, Constructii din Bucuresti, Constructii din Romania,
Hotel InterContinental Bucuresti
Hotelul InterContinental din Bucuresti

Printre cladirile simbol ale Bucurestiului se afla si Hotelul InterContinental, un hotel de cinci stele construit in Piata Universitatii in perioada comunista. Cladirea este ridicata dupa planurile unei echipe de arhitecti romani si anume: Ion Moscu, Dinu Hariton, Romeo Stefan Belea si Gheorghe Nadrag. Construirea hotelului are si o legenda, care spune ca patronul firmei Cyrus Eaton Group (firma ce detine lantul de hoteluri InterContinental) pe numele sau Cyrus Eaton Junior, ajuns in Bucuresti nu a gasit loc de cazare, acesta dormind pe holul unei cladiri. Atunci miliardarul s-a hotarat sa construiasca un hotel InterContinental in acest oras.

Cu o inaltime de 87 de metri hotelul, construit intre anii 1967 - 1970, a fost a doua cladire din Romania ca inaltime, dupa Casa Scanteii, si primul hotel de cinci stele din tara. In perioada comunista acesta era o bucata de spatiu rupta din societatea occidentala, aici s-a servit pentru prima data in Romania micul dejun sub forma de "bufet suedez" si tot aici, pentru prima data a fost introdus conceptul de room service.

Hotelul InterContinental cuprinde un centru de sanatate, o sala de conferinte si 283 de camere. Forma sa arhitecturala ofera turistilor o imagine panoramica a zonei centrale a orasului, de unde se pot admira cladiri ca Universitatea Bucuresti, Spitalul Coltea sau Palatul Sutu. Cel mai deosebit apartament pe care il detine hotelul este situat la etajul 19 si este Apartamentul Imperial (unde s-au filmat cateva scene din filmul Nea Marin miliardar in 1979). Luxosul apartament detine o suprafata de 240 de metri patrati si este compus din doua dormitoare echipate cu mobilier alb de nuc, poleit cu aur, iar corpurile de iluminat din acest apartament sunt din sticla de Murano.

Centrul de sanatate situat la etajl 22 al cladirii este unul din principalele atractii ale hotelului. Acesta este dotat cu o piscina cu apa calda, baie cu aburi, sauna, sala de fitness si o minunata priveliste asupra centrului capitalei.

Tot in InterContinental se afla restaurantul Madrigal, un loc rafinat cu specific italian unde clientii se pot delecta cu minunatele preparate oferite de expertii in bucatarie italiana.

Comentarii

Completand in campurile de mai jos va dati acordul cu privire la politicile Rombadconstruct.ro.
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate