• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Intrebari si raspunsuri despre constructiiIn functie de ce criterii se alege un apartament vechi sau nou?

In functie de ce criterii se alege un apartament vechi sau nou?

30 Decembrie 2018, 15:44  |  Florin Badea  |  Intrebari si raspunsuri despre constructii

Buna seara, īn func?ie de ce criterii trebuie, sa tina cont ,atunci cānd cumperi, un apartament ,nou sau vechi?

Intrebare postata la Intrebari si raspunsuri despre constructii, de Anonim.

Bloc

Achizitionarea unui apartament si a unei case in general este un obiectiv care, in ziua de astazi si din totdeauna, este visul oricarui roman. Aceasta achizitie este extrem de importanta pentru majoritatea oamenilor, deoarece este un bun pe care il obtin, poate, odata in viata. Prin urmare, nu ne putem permite sa gresim cand cumparam un astfel de bun.

Dupa ce am facut rost de bani si am ajuns in momentul achizitionarii unui apartament trebuie sa fim foarte bine instruiti in acest sens, deoarece exista foarte multe aspecte pe care nu le cunoastem si nu putem avea incredere in proprietarii de unde cumparam, agenti imobiliari sau dezvoltatori.

Atunci cand achizitionam un apartament, indiferent daca acesta este nou sau vechi, trebuie sa avem in vedere doua caracteristici principale - apartamentul ca si constructie si elemente exterioare care nu tin direct de apartament.

Alegerea unui apartament dupa calitatea constructiei

Atunci cand vorbim de calitatea structurii unui apartament vorbim de calitatea structurii intregului bloc, deoarece un apartament nu este altceva decat o celula a unui intreg.

1. Spatiul interior

Este important sa va ganditi foarte bine la acest aspect, precum si la cum este compartimentat apartamentul. Ganditi-va daca este suficient un apartament cu 2 camere, daca nu, alegeti unul cu 3 sau 4 camere, in functie de buget. Stabilirea bugetului nu se rezuma doar la banii alocati pentru achizitionare, dupa cum bine stim, un apartament mai mare necesita si o intretinere mai mare.

Daca achizitionam un apartament pentru inchiriat, ideal este unul cu o camera, maxim 2. Daca il achizitionat pentru dumneavoastra, alegerea optima este un apartament cu 3 camere, pentru o familie mica.

2. Dotari interioare

Verificati ce dotari interioare are apartamentul. Apartamentele in blocuri noi ar trebui sa fie dotate cu tehnologii moderne, de la incalzire in pardoseala, centrala proprie, tamplarie termoizolanta de inalta calitate, pana la control inteligent al climatizarii, iluminarii si alte dotari de domeniul caselor inteligente.

3. Iluminarea naturala

Un apartament ideal din acest punct de vedere, este acela orientat cu ferestrele spre sud. Astfel, beneficiati de o lumina naturala puternica si conditie termica sporita pe timpul anotimpului rece. Urmariti ca ferestrele sa nu fie umbrite de constructii vecine.

4. Instalatia electrica

De multe ori ne bagat in seama, acest aspect trebuie urmarit, mai ales la apartamentele din blocurile vechi, construite in perioada comunista. Instalatiile electrice in aceasta perioada erau executate cu conductori de aluminiu ceea ce aduc foarte multe probleme. Asta in situatia cand nu vreti sa schimbat conductorii din perete.

5. Instalatiile sanitare si termice

Un alt element deosebit pe care trebuie sa-l aveti in vedere in momentul aprecierii unui apartament, mai ales intr-un bloc vechi, sunt instalatiile sanitare si termice. Fiind intr-un bloc vechi acestea, chiar daca in interiorul apartamentului au fost schimbate si arata foarte bine, verificati reteaua comuna a blocului care de cele mai multe ori este veche si uzata fiind un element ce poate produce foarte multe probleme in viitor.

6. Vechimea imobilului

Mare atentie la cat de vechi este blocul. Ca si recomandare, blocurile ce prezinta incredere totala a structurii sunt cele noi, iar cele vechi, cele dupa 1978 - acestea avand structura neafectata de seisme.

7. Urme de igrasie si mucegai

Acestea se intalnesc, mai ales, la blocurile vechi. Urmariti foarte atent daca exista urme de igrasie si mucegai. Daca cestea exista este posibil ca acel apartament sa va faca probleme in viitor. Sporii de mucegai sunt prezenti in pereti si este foarte greu sa scapati de acestia, mucegaiul va aparea in permanenta, in zonele umede din baie sau bucatarie in general.

Daca exista igrasie, aceasta va aparea in permanenta si solicita preturi foarte mari pentru a remedia o astfel de problema.

8. Costuri la intretinere

interesati-va ce costuri la intretinere exista pentru apartamentul ce doriti sa-l achizitionati. Puteti intreba administratorul blocului, vecinii si puteti verifica la panoul de afisaj al blocului. Acest aspect este extrem de important deoarece se manifesta pe tot timpul cat sunteti proprietar al acelui apartament.

9. Etajul apartamentului

Un factor care aduce beneficii sau impedimente, in functie de preferinte si convingeri. Etajul optim in aceasta alegere este etajul 1, imediat prioritare sunt sunt etajele 2 si parterul, iar cel mai putin cautate sunt demisolul si ultimul etaj.

10. Sistemul de izolatie termica

Trebuie sa nu iutam de acest factor de care depinde atat confortul termic cat si confortul financiar. Un apartament izolat aduce numai beneficii.

Trebuie sa urmarim ca apartamentul sa beneficieze de o izolatie de minim 10 cm, iar blocul sa fie izolat in intregime. Exista foarte multe apartamente izolate doar pe peretii exteriori care ii apartin, intr-un bloc neizolat (specific Romaniei). Incercati sa achizitionati apartamentul intr-un bloc izolat pe de-a-ntregul.

11. Finisarile interioare

Un lucru important este calitatea finisajelor interioare, precum si calitatea montajului acestora, mai ales in blocurile noi unde pretentiile ar trebui sa se ridice. Daca nu va pricepeti, puteti solicita ajutorul unei persoane care cunoaste acest domeniu.

Alegerea unui apartament dupa elementele exterioare care nu tin direct de apartamentul propriu-zis

Desi nu tine de domeniul constructiilor, am facut un efort si am prezentat cateva aspecte importante din aceasta perspectiva.

12. Zona de amplasare a blocului

Trebuie sa se urmareasca, pe cat posibil, ca zona unde este situat blocul sa fie apropiata de mijloace de transport, scoli, gradinite, centre comerciale, eventual biserica si alte necesitati sociale.

13. Locul de parcare

Un loc de parcare este, in ziua de astazi, si mai ales in Bucuresti, vital. Daca acesta exista trebuie verificat, de multe ori dezvoltatorii ofera locuri de parcare foarte inguste si scumpe.

Parcarea subterana - multe blocuri noi detin o astfel de parcare care merita toti banii. Ganditi-va ca o astfel de parcare aduce avantaje precum: masina este protejata in permanenta de intemperiile atmosferice, hoti, deterorari inopinate etc.; drumul de la masina la mijlocul de acces catre apartament este mult mai scurt si la adapost; iarna, este eliminat blocajul cu zapada al masinii si munca de deszapezire a acesteia etc.

14. Zona efectiva din jurul blocului

Este un detaliu care nu trebuie descoperit dupa ce ati cumparat apartamentul. Cateva plimbari in jurul blocului nu strica. Astfel puteti aprecia zona, vedeti daca exista mici parculete de joaca pentru copii, chioscuri sau alte beneficii; observati amenajarile publice, strazile, modul de depozitare a gunoiului, aglomeratia pietanala, oamenii etc. Dupa aceste plimbari faceti un bilant si analizati ce ati observat, astfel constatati daca zona este "prietenoasa" si vi se potriveste sau nu.

15. Vecinii

Vecinii sunt un aspect extrem de important atunci cand achizitionam un apartament. Este deosebit de important sa incercati sa-i cunoasteti, interactionand cu ei, pentru a va face o im presie, mai ales daca doriti sa locuiti personal in acel apartament.

16. Liftul, casa scarii, usa de la intreare in bloc

Nebagate in seama atunci cand achizitionam un apartament, acestea sunt defapt oglinda administratiei unui bloc si, mai ales, a oamenilor ce locuiesc acolo. Aceste lucruri, poate marunte pentru unii, trebuie examinate atent. Daca blocul prezinta deteriorari mici sau mari ale acestor zone este bine sa va puneti un semn de intrebare. Urmariti daca usa de la intrare in bloc este defecta, deteriorata, murdara etc., daca exista geamuri sparte pe casa scarii, daca peretii interiori din casa scarii sunt murdari, prezinta urme de incaltaminte, acestea sunt dovezi clare ca in acel bloc traiesc oameni nu tocmai sociali.

Daca toate aceste lucruri comune sunt intretinute, mai ales intr-un bloc vechi, inseamna ca este un loc de incredere. Un detaliu important care certifica, relativ, un bloc cu oameni ingrijiti este prezenta florilor in ghiveci pe casa scarii.

17. Spatiile verzi din jurul blocului

Acest criteriu este foarte important de apreciat la blocurile vechi, cele noi, putine mai prevad astfel de spatii. Daca spatiile verzi din jurul blocului, ce apartin de bloc, sunt ingrijite, este din nou in indicator ca in acel bloc locuiesc oameni ingrijiti.

18. Zgomotul

Este si el un factor care trebuie tinut minte cand cumparam un apartament. Evitati blocurile din apropierea strazilor foarte mari si aglomerate, verificati daca in zona se afla cluburi, cafenele, discoteci, fabrici etc.

Cel mai important lucru care influenteaza negativ acgizitionarea unui apartament este graba. Incercati sa aveti rabdare si sa va interesati cat mai in amanunt de apartamentul pe care vreti sa-l achizitionati si zona de dispunere a acestuia.

Alte articole


Aplicarea corecta a lavabilei cu trafaletul
(11 Noiembrie 2018, 13:33)

Sfaturi pentru aplicarea tapetului
(18 Noiembrie 2018, 13:36)

Montaj faianta si gresie
(07 Decembrie 2014, 14:31)

Sistem nivelare gresie si faianta
(10 Iulie 2016, 19:38)

Aplicare tencuiala decorativa de soclu
(09 Noiembrie 2018, 17:50)

Categorii


Lucrari de finisaj

Amenajari interioare

Amenajari exterioare

Lucrari de constructii

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate