Acasa » Tehnologii » Izolatii › Izolatie cu celuloza. Avantaje
Izolatie cu celuloza. Avantaje
10 Februarie 2019, 16:23 | Florin Badea | Izolatii, Materiale de constructii
Celuloza este un material de origine naturala, de provenienta organica, care face parte din grupa polizaharidelor. Acest compus organic este elementul fundamental ce alcatuieste membrana celulelor vegetale. Celuloza asigura plantelor rezistenta mecanica oferind o capacitate de elasticitate mare tulpinilor.
Celuloza ce intra in alcatuirea materialelor izolatoare folosite in constructii are in compozitia sa fibre de celuloza provenite in urma procesului de reciclare a hartiei.
Hartia procurata pentru reciclare trece prin niste etape de prelucrare mecanice si chimice supuse normelor europene in vigoare. Acest proces tehnologic de obtinere a celulozei prin reciclarea hartiei este in intregime ecologic. Totodata, in timpul prosesului de obtinere a celulozei din hartie reciclata, se economiseste foarte multa energie. Aceasta din urma, in comparatie cu obtinerea altor materiale izolatoare. La obtinerea celulozei din hartie reciclata (ziare sau alte deseuri de hartie) se consuma o treime din energia consumata pentru obtinerea vatei de sticla si o sesime din energia consumata in procesul de obtinere a polistirenului.
Celuloza - un excelent izolator termic de origine naturala
Celuloza este un material izolator cu o densitate relativ mare. Datorita acestui fapt, materialele izolatoare din celuloza ofera o protectie termica foarte mare, prin intarzierea transferului termic intre exterior si interior. Acest fapt face ca interiorul unei case izolate cu celuloza sa aibe o temperatura constanta, oricare ar fi temperatura exterioara.
Materiale din polimeri pe baza de celuloza: Polimerii sunt compusi macromoleculari ce iau nastere datorita repetarii a unor elemente […] Rombadconstruct.ro
Datorita acestor calitati termoizolante inalte, celuloza regleaza temperatura interioara a unei locuinte intr-un mod natural, reducand totodata costurile la facturile de intretinere.
Caracteristicile celulozei:
- conductivitate termica: 0,039 w/m3 - 0,040 w/m3;
- densitate caracteristica: 32 kg/m3.
Datorita aplicarii prin pulverizare, celuloza intra si in cele mai inguste locuri. Produsul final este o masa solida fara intreruperi, capabila sa asigure o etansietate aproape perfecta si un coeficient de conductivitate termica foarte scazut.
Alte calitati ale celulozei folosita ca material izolator
In urma procesului de fabricatie, celuloza este supusa unui tratament chimic pe baza de saruri ce ofera celulozei proprietati de rezistenta la foc, precum si rezistenta impotriva insectelor, ciupercilor, mucegaiului si a rozatoarelor.
Datorita etansietatii foarte bune pe care o asigura, sistemul de izolatie pe baza de celuloza este considerat unul dintre cele mai bune mijloace de izolatie fonica.
Elemente de constructie izolate cu celuloza
Izolatia cu celuloza poate fi folosita in special la casele pe structura de lemn, obtinandu-se astfel o casa perfect ecologica.
Se recomanda izolatia cu celuloza a urmatoarelor elemente de constructie:
- pereti din lemn;
- planseele din lemn;
- tavanele inclinate;
- podurile necirculate;
- acoperisurile.
Greutatea specifica a materialelor de constructii: Greutatea specifica a materialelor de constructii este o marime fizica ce se calculeaza in functie de felul […] Rombadconstruct.ro
Polimeri utilizati in constructii
Polimerii utilizati in constructii impun o tratare sistematica si succesiva […]
Mai mult…Greutate specifica otel beton in funtie de diametru
Greutatea specifica a otelului beton […]
Mai mult…