Acasa » Tehnologii » Materiale de constructiiIzolatie interioara cu Rigips Rigitherm

Izolatie interioara cu Rigips Rigitherm®

 13 Februarie 2019, 22:00  |   Florin Badea  |   Izolatii

Pierderi de energie

Rigitherm este o tehnologie pusa pe piata de compania Rigips si consta in utilizarea de niste panouri speciale alcatuite dintr-o placa de rigips lipita de una de polistiren. Aceste panousi asigura izolarea peretilor exteriori pe partea interioara a acestora. Aceasta solutie este ideala pentru proprietarii de apartamente.

In general doua treimi din energia consumata de o casa este utilizata pentru inclalzire. O parte considerabil de mare se pierde prin peretii exteriori (25%), urmati de acoperis (30%). Prin urmare, izolarea peretilor aduce cu sine o importanta economie la intretinere.

In situatia apartamentelor la bloc, unde izolatia blocului nu este planificata, cea mai buna solutie revine izolatia apartamentelor in regim propriu. Si cum izolatia exterioara a apartamentelor in regim individual, de obicei nu este permisa, cea mai buna solutie este izolarea apartamentului pe interior.

Izolatia interioara este o solutie cu eficienta foarte buna, iar folosirea panourilor Rigitherm asigura conditiile necesare ducerii planului la bun sfarsit, cu rezultate considerabile. Acest material termoizolant, obtinut prin lipirea unei placi de polistirel peste una de gips-carton, asigura o structura termoizolanta a peretilor si o suprafata plana ce poate fi finisata foarte usor.

Aplicarea adezivului pe placa

Panourile Rigitherm se monteaza foarte usor, fara a imune indemanari speciale, cunostinte deosebite in domeniu sau unelte speciale. Sculele necesare sunt: ruleta, boloboc, dreptar, cutter, mistrie, galeata si un instrument de taiat placa (firastrau). Lipirea panourilor de suprafata suport se face cu ajutorul orcarui tip de adeziv pentru polistiren. Sfatul cel mai important in montarea acestui material izolator tine de aplicarea adezivului. Adezivul se aplica pe plistiren de jur-imprejurul placii (pe tot perimetrul placii).

Alte articole

    Polimeri utilizati in constructii

Polimeri utilizati in constructii

Polimerii utilizati in constructii impun o tratare sistematica si succesiva […]

Mai mult…

    Otel beton

Greutate specifica otel beton in funtie de diametru

Greutatea specifica a otelului beton […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook