Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioareLemnul IPE. Pardoseala exterioara din cel mai rezistent lemn din lume

Lemnul IPE. Pardoseala exterioara din cel mai rezistent lemn din lume

 17 Decembrie 2020, 21:12  |   Florin Badea  |   Amenajari exterioare

Pardoseala exterioara din lemn IPE

Lemnul IPE este un lemn foarte dur si cu calitati superioare datorita densitatii mari a structurii sale. Acest material este utilizat in special la pardoselile teraselor exterioare deoarece lemnul IPE prezinta rezistente foarte mari la factorii exteriori de mediu.

Lemnul IPE provine de la speciile arborilor Tabebuia. Aceste specii cresc in zona tropicala a Americii de Sud (Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Guyana Franceza, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Trinidad si Tobago si Venezuela). Acest lemn este foarte dur si este cunoscut in special pentru rezistenta sa la ciuperci si mucegaiuri, dar si la foc, regasindu-se in aceasi clasa de rezistenta la foc cu betonul si otelul. Cel mai de calitate lemn IPE este cel provenit de la specia Tabebuia serratifolia.

Calitatea principala a pardoselilor exterioare realizate cu lemn IPE este ca poate rezista testului timpului. Majoritatea cazurilor de pardoseli exterioare nu trebuie inlocuite in timpul vietii. In acest articol, vom arunca o privire asupra catorva dintre beneficiile cele mai importante ale terasei din lemn IPE.

Soliditatea si eleganta podelei exterioare din IPE

Cand vine vorba de achizitia lemnului pentru proiectele de terasa, poate fi necesar sa alegeti intre moda sau rezistenta. Dar acest lucru nu este cazul lemnului IPE. Vestea buna este ca acest tip de lemn este frumos si durabil in acelasi timp. Deci, puteti profita la maximum de ambele categori. Lemnul ofera o textura uniforma si neteda cu boabe fine.

Rezistenta ridicata la putrezire

Lemnul IPE este original din padurile tropicale. Prin urmare, lemnul copacilor din aceste zone geografice contin structuri alcatuite din fibre dense. Acesta este motivul pentru care acest tip de lemn este rezistent la ciuperci si mucegaiuri. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta lemnul de constructii este putrezirea - fenomen rezultat in urma atacului de ciuperci si mucegaiuri in special.

Putrezirea lemnului poate aduce daune financiare destul de mari, deoarece va trebui platit pentru inlocuirea lemnului. Vestea buna este ca nu va veti confrunta cu aceasta problema daca alegeti acest tip de lemn. De fapt, daca este intretinut, poate dura pentru totdeauna.

Rezistenta la foc

Construirea unei pardoseli din lemn entru terasa va poate supune unui risc mai mare de incendiu. Prin urmare, poate doriti sa alegeti un material care va poate reduce sansele de a va confrunta cu un incendiu. Un lucru excelent al terasei din lemn IPE este rezistenta ridicata la foc.

Rezistenta la insecte

Un alt beneficiu al acestui tip de lemn este ca este rezistent la diferite tipuri de insecte. Deoarece aceste tipuri de copaci se gasesc intr-un mediu plin de o mare varietate de insecte, fibrele lor sunt rezistente la atacul acestor daunatoare. Prin urmare, nu este nevoie sa investiti niciun ban sau timp pentru a combate insectele de pe terasa.

Capacitatea de dispersie a caldurii

Spre deosebire de plastic sau materiale compozite, lemnul IPE poate dispersa caldura pentru a mentine temperatura la suparafata podelei terasei. IPE ofera o rata redusa de retentie a caldurii. Ca urmare, lemnul poate dispersa caldura soarelui intr-un mod eficient. Daca va construiti podeaua terasei astfel incat sa existe un spatiu intre pamant si podea, aceasta poate contribui la cresterea dispersiei caldurii. Acest lucru va va mentine puntea rece chiar si in caldura intensa a verii.

Pe scurt, aceasta a fost o descriere a principalelor beneficii ale unei terase din lemn IPE. Sper sa va ajute aceste informatii in alegerea materialului pentru pardoseala terasei dumneavoastra.

Bibliografie
  1. (foto) Richard Mcall, "Statiune", Pixabay.com, (https://bit.ly/3r4ljSN), Vizitat la 17 decembrie 2020.
Alte articole

    Plantarea bulbilor toamna

Plantarea bulbilor toamna

Este foarte important de stiut ca bulbii trebuie […]

Mai mult…

    Cand se altoiesc pomii?

Cand se altoiesc pomii?

Altoirea pomilor fructiferi poate fi facuta pe toata perioada […]

Mai mult…

    Altoire

De ce se altoiesc pomii fructiferi?

Altoirea este pana la urma o "arta", arta de a uni parti […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook