Acasa » Tehnologii » InginerieLemnul este conductor electric sau nu?

Lemnul este conductor electric sau nu?

 26 Aprilie 2020, 14:15  |   Florin Badea  |   Inginerie

Lemnul este conductor electric

Materialele conductoare de energie electrica sunt acele materiale care au capacitatea de a face posibil transportul curentului electric atunci cand aceastea intra in contact cu un camp electric.

Principali conductori de electricitate sunt in general materiale metalice, precum argintul, cuprul si aliajele sale, aurul, otelul etc. Aceste materiale prezinta o conductivitate electrica foarte ridicata, insa exista si materiale nemetalice ce pot permite transportul curentului electric prin structura lor, cum ar fi: grafitul (mina de creion), apa in stare naturala (apa in stare pura este izolator electric) etc.

Lemnul este conductor electric doar in situatia cand acesta este ud. Insa, in stare uscata lemnul este izolator electric si se numara printre materialele care nu permit transportul energiei electrice prin structura lor. Din categoria materialelor izolatoare, cele mai cunoscute sunt: sticla, ceramica, plasticul, cauciucul, apa pura, lemnul uscat etc.

Prin urmare, datorita apei din structura sa, lemnul este conductor electric, insa cu potential foarte scazut. Gradul de conductivitate electrica a lemnului este dat de cantitatea de apa pe care o detine.

© Florin Badea. Toate drepturile rezervate.
Acest articol: https://www.rombadconstruct.ro/lemnul-este-conductor-electric-sau-nu.html, este protejat de drepturi de autor. Preluarea acestui text poate fi facuta doar in conditiile mentionate pe pagina Termeni si conditii.

Alte articole

    Masina de spalat

Cine a inventat masina de spalat haine?

Activitatea de spalat haine isi are originile inca din cele mai vechi […]

Mai mult…

    Inductia electromagnetica

Inductia electromagnetica. Experiment

Inductia electromagnetica este o manifestare […]

Mai mult…

    Campul magnetic

Ce este campul magnetic?

Acest camp magnetic este o manifestare a materiei care ia […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook