CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

Rombadconstruct
Acasa » Blog » Galerie fotoPalate

Palate

Dintre cele mai mari palate ale lumii

Palatul Parlamentului din Budapesta

Palatul Parlamentului din Budapesta (Budapesta, Ungaria) Este o emblema a capitalei Ungariei si a intregii tari, construita intre anii 1885 1904, in stil neogotic, de catre arhitectul Imre Steindl.

Palatul Westminster

Palatul Westminster (Londra, Anglia) Construit in stil stil neogotic intre anii 1837 - 1860. Palatul gazduieste Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Palatul Potala

Palatul Potala (Lhasa, China) Construit la o altitudine de 3.765 m in stil tibetan, palatul atinge o inalime de 170 m si este cel mai vechi palat din lume.

Palatul Regal din Madrid

Palatul Regal din Madrid (Madrid, Spania) Este resedinta regilor Spaniei si este cel mai mare palat regal din Europa, cu o suprafata totala de 135.000 km2.

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham (Londra, Anglia) Este resedinta monarhilor britanici, construit intre anii 1820 - 1837.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi (Istanbul, Turcia) A fost resedinta sultamilor otomani intre anii 1465 - 1856, astazi este un cel mai vizitat muzeu din Istambul.

Palatul de Iarna

Palatul de Iarna (Sankt Petersburg, Rusia) Construit intre anii 1754 - 1762, acesta servea ca resedinta de iarna a tarilor rusi. Acesta este construi dupa planurile arhitectului italian Bartolomeo Rastrelli.

Palatul National Pena

Palatul National Pena (Sintra, Portugalia) Este printre primele constructii ale curentului arhitectural romantic, si primul castel european in acest stil, construit de catre regele Ferdinand al II-lea.

Palatul Mysore

Palatul Mysore (Mysore, India) Un obiectiv turistic foarte cunoscut al Indiei si o emblema a orasului Mysore. Construit de arhitectul Henry Irwin, pe ruinele unui palat distrus intr-un incendiu.

Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn (Viena, Austria) Construit in stil rococo, este unul dintre cele mai importante monumente culturale ale Austriei. Palatul a fost construit pe vremea imparatul Maximilian al II-lea si reconstruit, intre 1692 - 1713 dupa ce a fost distrus de turci, de catre Leopold I.

Palatul de Vara din Beijing

Palatul de Vara din Beijing (Beijing, China) Dupa cum si numele, palatul a fost resedinta de vara a imparatilor Chinei, aflat la aproximativ 15 km de Orasul Interzis. Construit pe malul lacului pe malul lacului Kunming de catre imparatul Quianlong.

Palatul Artelor Plastice din Mexico City

Palatul Artelor Plastice din Mexico City (Mexico City, Mexic) Construit intre anii 1900 - 1934 in stil art nouveau de catre arhitectul Adamo Boari.

Palate din Romania

Palatul Culturii din Iasi

Palatul Culturii din Iasi (Iasi, Romania) Construit in stil neogotic, intre anii 1906 - 1925, de catre arhitectul Ion D. Berindey, arhitect si ministru al Lucrarilor publice in Cabinetul Ion Ghica intre anii 1870 - 1871.

Palatul Cercului Militar National

Palatul Cercului Militar National (Bucuresti, Romania) Constructie realizata in stil eclectic, Palatul Cercului Militar National gazduieste institutia centrala de cultura a armatei romane.

Harta Romaniei

Mai multe palate din Romania…

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate