CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » BlogMausoleul de la Marasesti

Mausoleul de la Marasesti

21 Martie 2016, 18:18   |  Florin Badea  |  Comentarii
Statui si monumente, Constructii din Romania,
Mausoleul de la Marasesti
Mausoleul de la Marasesti

c Acesta a fost ridicat pentru a cinsti eroii martiri care s-au jertfit in luptele Primului Razboi Mondial, lupte ce au avut loc pe campurile zonei Marasti, Marasesti si Oituz. In criptele sale acesta adaposteste peste 5000 militari eroi.

Acesta are ca amplasament chiar locul unde s-a tinut lupta de la Marasesti in vara anului 1917, lupta in urma careia Armata Romaniei a iesit victorioasa in ciuda inferioritatii numerice in care se afla.

Constructia este opera arhitectului George Cristinel. Acesta impreuna cu sculptorii Cornel Medrea, Ion Jalea si pictorul Eduard Saulescu, au dat nastere celui mai important edificiu funerar din tara si unul dintre cele mai importante din Europa.

Locatia monumentului este in partea vestica a orasului Marasesti, pe partea stanga a DN 2 Bucuresti - Focsani - Suceava (E85).

Intrarea in Mausoleul de la Marasesti este pozitionata spre latura de est a edificiului. Pentru a ajunge la intrare trebuie strabatuta o curte larga si lunga de aproximativ 50 de metri ce se termina in treptele de urcare care fac posibil accesul pe platoul din fata monumentului. Tot la exterior, in fata mausoleului, intre anii 1950 - 1993, a fost amplasat Mormantul Eroului Necunoscut. Acesta, cu o istorie veche, se gaseste astazi in parcul Carol I din Bucuresti.

In interiorul Mausoleului de la Marasesti se gasesc 152 de cripte individuale si 8 cripte comune, toate acestea adapostesc mii de eroi cazuti in luptele crancene ce le-au purtat in cel de Al II-lea Razboi Mondial. Situat central se gaseste sarcofagul generalului Eremia Grigorescu, iar sub acesta este situat osuarul central ce adaposteste 600 de eroi. O zona importanta din interiorul mausoleului mai este si culuarul Cavalerilor, unde se gasesc criptele eroilor precum: lt. col. Arthut Virtejanu, mr. Grigore Ignat, lt. Gabriel Pruncu, fetita eroina Maria Zaharia in varsta de numai 12 ani, preotul Ionescu Cazacu si preotul Nicolau Grigore.

Comentarii

Completand in campurile de mai jos va dati acordul cu privire la politicile Rombadconstruct.ro.
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate