Acasa » Tehnologii » Scule si unelteMontare disc polizor unghiular

Montare disc polizor unghiular

 08 Martie 2020, 14:05  |   Rombadconstruct  |   Scule si unelte

Inainte de montarea discului polizorului unghiular, discul trebuie verificat cu mare atentie cu privire la deteriorari si fisuri. Discurile nu trebuie sa prezinte urme de fisuri, utilizare abuziva sau depozitare necorespunzatoare. Daca toate aceste aspecte sunt prezente, nu trebuie utilizate aceste discuri. De multe ori, fisurile in discurile abrazive nu sunt vizibile cu ochiul liber in mod frecvent, ceea ce presupune o atenti sporita asupra suprafetei acestora.

Pasi montare disc polizor unghiular

Montarea unui disc de polizor unghiular se executa foarte simplu parcurgand pasii urmatori:

Montare disc polizor unghiular
Figura 1 - Polizor unghiular
1 - arbore; 2 - flansa de sustinere; 3 - flansa de blocare; 4 - butonul de blocare a arborelui; 5 - element de strangere ("cheie"); 6 - disc de polizat.

Faza 1: Tinem polizorul unghiular (flexul) cu arborele (componenta 1) orientat in sus. Se monteaza flansa de sustinere (componenta 2) pe arbore si trebuie sa va asigurati ca este localizata corect. Cele doua parti prelucrate, plate, trebuie sa fie orientate spre polizor (flex) si localizate in pozitia adecvata de pe arbore.

Faza 2: Se aseaza discul de polizat pe arbore, cu eticheta orientata spre polizorul unghiular. Orificiul discului trebuie sa fie localizat pe arbore si sa se fixeze ferm in sectiunea proeminenta de pe flansa de sustinere (componenta 2); Se amplaseaza flansa de blocare (componenta 3) pe arbore in conformitate cu tipul de disc introdus conform indicatiilor anterioare.

Faza 3: Se strange flansa de blocare (componenta 3) in sensul acelor de ceasornic cu elementul de strangere (componenta 5) in timp ce butonul de blocare a arborelui (componenta 4) este tinut apasat.

Dupa montarea discului, verificati ca acesta sa fie montat corect si sa se invarta liber cu mana. Asigurati-va ca roata nu atinge aparatoarea sau alte piese ale polizorului unghiular.

Schimbare disc polizor unghiular (flex)

Pentru schimbare disc flex sau indepartarea acestuia, parcurgeti pur si simplu pasii in ordine inversa. Atasati cele doua flanse pe arbore imediat dupa indepartarea discului, pentru a preveni pierderea acestora.

Utilizati intotdeauna discul corect si aparatoarea in conformitate cu scopul de utilizare! De exemplu, nu utilizati niciodata un disc de taiere pentru polizare sau un disc de polizare pentru taiere! Verificati datele tehnice ale produsului la achizitionarea si utilizarea discurilor de polizare si taiere.

Alte articole

    Magneti fixare sudura

Vinclul magnetic pentru sudura

Vinclul magnetic este folosit in special pentru fixarea […]

Mai mult…

    Cel mai bun trafalet

Cel mai bun trafalet pentru lavabila

Vopseaua lavabila este un produs folosit in amenajarea […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook