• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioarePlacarea soclului casei

Placarea soclului casei

04 Martie 2017, 12:23  |  Florin Badea  |  Amenajari exterioare
Placare soclu

Unul dintre elementele cele mai importante ale exteriorului unei case, atunci cand vorbim de punctele vulnerabile unde incepe degradarea unei cladiri, este soclul. Soclul casei este a doua cea mai importanta parte exterioara a unei case, dupa acoperis, ce trebuie protejata impotriva factorilor externi. Ca si acoperisul, acesta este supus la intemperiile atmosferice, schimbarile bruste de temperatura (mai ales in zona tarii noastre), precum si eventuali factori mecanici (lovire, zgariere etc.).

Pentru a proteja o casa, atat impotriva degradarii in timp, dar mai ales impotriva disconfortului creat datorita igrasiei si lipsa unei temperaturi adecvate mediului interior, soclul casei trebuie protejat prin izolare si placare.

Izolatia soclului reprezinta una din operatiunile de baza ale izolatiei fatadei unei case. Aceasta operatiune necesita atentie in folosirea materialelor pentru izolatie. Astfel soclul trebuie placat de regula cu polistiren extrudat, aceasta datorita expunerii acestei zone la socuri mecanice si incarcari mari (mai multe despre izolatia soclului vom vorbi intr-un articol viitor).

Dupa ce zona soclului a fost izolata cu polistiren extrudat, se urmareste protectia acesteia prin placare sau tencuire cu diferite materiale.

Tencuirea soclului a devenit din ce in ce mai utilizata, aceasta se datoreaza aparitiei si dezvoltarii "zonei" tencuielilor mozaicate moderne cu propietati foarte bune impotriva solicitarilor exterioare. Insa, o protectie prin placarea soclului casei cu diferite materiale este mai avantajoasa. Avantajele pentru placarea soclului casei cu diferite materiale din piatra naturala sau ceramice sunt atat de natura fizica si mecanica cat si de natura estetica. Astfel, un soclu placat cu piatra naturala decorativa, caramida aparenta sau cu placi ceramice, ofera un aspect mult mai placut datorita soliditatii acestor materiale in comparatie cu o tencuiala. Aceste materiale ofera rezistente foarte ridicate la orice tip de solicitare, precum si un aspect atragator, de cele mai multe ori fiind in armonie cu natura, mai ales atunci cand se foloseste piatra naturala sau aspectul de piatra naturala.

Placarea soclului casei cu tencuiala mozaicata

Tencuiala mozaicata este un produs modern, destinat mai ales pentru tencuirea soclului, insa poate fi folosita si in alte zone ale unei case, atat la exterior cat si la interior.

Tencuiala mozaicata este o solutie pe baza de apa, cu granule de cuart de diferite culori. Acest tip de tencuiala poate fi aplicat atat pe tencuiala soclului cat si pe zidarie, beton, chiar si rigips.

Tencuiala mozaicata ofera un aspect placut din punct de vedere al designului. Aceasta asigura o rezistenta foarte buna impotriva intemperiilor, mucegaiului, dar si impotriva factorilor mecanici precum lovirea sau zgarierea.

Placarea soclului cu piatra naturala

Aceasta metoda de protectie a soclului este cea mai veche solutie de acest tip. Piatra naturala ofera atat o protectie foarte buna cat si un aspect estetic placut datorita soliditatii acesteia, multitudinii de culori si feluritele modele.

Datorita soliditatii sale, piatra naturala folosita pentru placarea soclului se potriveste perfect cu aceasta zona a casei. Duritatea pietrei naturale integrandu-se perfect in cea mai dura zona a casei care este zona soclului sau, mai bine zis, elevatia (partea intermediara dintre fundatie si primul nivel).

Placarea soclului cu caramida aparenta

Caramida aparenta

Caramida aparenta este comercializata in diferite nuante ale culorii sale specifice, precum si in diferite compozitii ceramice ale structurii sale. Acest material, destinat pentru placarea exterioara cat si cea interioara, ofera un aer cald si un contrast potrivit in decorul exterior al casei. Astfel, folosita pentru placarea soclului casei, caramida aparenta ofera, pe langa protectia soclului, o imagine clasica a cladirii.

Aceasta metoda de placare a soclului poate fi folosita in orice situatie de design a cladirii. Caramida aparenta se potriveste cel mai bine in stilurile clasic sau rustic, dar se incadreaza cu succes si in stiluri precum mediteranean sau shabby chic.

Placarea soclului casei cu grasie pentru exterior

Placare gresie

Comercializata in diferite modele, culori si dimensiuni, gresia este un excelent material protector si de design cand este vorba de placarea soclului. Acest material cunoaste o gama foarte larga de culori, iar folosirea acesteia in designul exterior al casei este cea mai buna alegere. Datorita structurii sale ceramice foarte rezistente, aceasta poate fi folosita cu un foarte mare succes impotriva intemperiilor si a factorilor mecanici la care este supus soclul casei.

Alte articole


Cum se executa un acoperis terasa?
(28 Septembrie 2017, 20:27)

Montaj faianta si gresie
(07 Decembrie 2014, 14:31)

Roci folosite in constructii
(11 Iunie 2014, 13:51)

Plantarea lalelelor
(27 Februarie 2016, 21:44)

Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Categorii


Amenajari exterioare

Materiale de constructii

Tipuri de case

Amenajari interioare

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate