• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioarePregatirea plantelor … pentru iarna

Pregatirea plantelor de balcon si terasa pentru iarna

01 Noiembrie 2018, 22:18  |  Florin Badea  |  Amenajari exterioare
Balcon cu plante

Pregatirea plantelor de balcon sau terasa pentru iarna este o actiune ce trebuie aplicata neaparat majoritatii plantelor de ghiveci aflate la exterior.

Majoritatea plantelor de balcon si terasa, cu exceptia catorva plante perene, nu fac fata gerului la care sunt supuse acestea in vremea anotimpului rece la noi in tara. Temperaturile sub 0℃ constituie o amenintare uriasa. Aceste temperaturi extreme pentru plante sunt factorul ce asigura racirea pamantului si a apei din ghiveci pana la inghet. Uneori acest inghet face posibila craparea ghivecelor, mai ales celor ceramice.

Primul mijloc de protectie in pregatirea plantelor pentru iarna il constituie mutarea acestora, in special cele ierbacee (nelemnoase), in locuri luminoase si pe cat posibil cu temperaturi de minim 0℃. Astfel de locuri pot fi balcoane inghise, garaje, poduri luminate sau gradina de iarna. Gradina de iarna este un loc care ne-ar putea fi de un real folos fara a ne mai bate capul cu tot felul de tehnici de pregatirea plantelor pentru iarna. Unele plante ierbacee se taie complet si se depoziteaza in locuri intunecate precum pivnite, subsoluri sau poduri.

Gradina de iarna
Gradina de iarna

Plantele lemnoase, in special cele de dimensiuni relativ mari, neavand posibilitatea adapostirii acestora in locurile mentionate mai sus, trebuie lasate afara. Pregatirea acestor plante pentru iarna consta in adapostirea pe cat posibil in locuri ferite de viscol. Plantele de acest gen pot fi adapostite dupa paravane, ziduri etc. Daca aceste mijloace nu exista se amenajeaza adaposturi din diferite materiale (placaje, cartoane etc.).

Pe langa amenajarea unor paravane, o alta solutie pentru pregatirea plantelor pentru iarna este protejarea plantei prin invelire cu folie de plastic, ca in imaginea de mai jos. Tot o solutie de protectie este si invelirea ghivecelor si plantelor din acestea cu papura, treistie, coceni, paie etc. pentru a le asigura confortul termic in timpul iernii. In toate aceste situatii ghiveciul plantelor trebuie sa fie suspendat la 10-15 cm de sol prin asezarea acestuia pe diferite materiale termoizolante (polistiren, vata minerala etc.) sau pe paie, fan etc.

Pregatirea plantelor pentru iarna
Pregatirea plantelor pentru iarna prin invelire cu folie de material plastic

Dupa ce pregatirea plantelor pentru iarna a decurs conform precizarilor de mai sus urmeaza ingrijirea acestora pe timpul iernii. Aceasta ingrijire consta in udarea pamantului din ghiveci, operatiune care se aplica o data la o luna si jumatate, la plantele lasate afara si la o luna la plantele adapostite. Lipsa solului umed din timpul iernii poate duce la uscarea si pierderea plantei.

Alte articole


Intretinerea de toamna a trandafirilor
(07 Octombrie 2017, 13:55)

Plante care infloresc iarna in decembrie
(30 Octombrie 2018, 20:32)

Plante care acopera solul
(29 Mai 2018, 21:59)

Flori de gradina anuale si plantarea lor (1)
(10 Martie 2017, 11:49)

Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Categorii


Amenajari exterioare

Amenajari interioare

Tipuri de case

Electrice

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate