• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioareSfaturi pentru alegerea unui mobilier de…

Sfaturi pentru alegerea unui mobilier de gradina

02 Decembrie 2018, 21:00  |  Florin Badea  |  Amenajari exterioare
Mobilier de gradina

Gradina este cel mai important loc de relaxare unde ne putem bucura de aer curat si confort admirand natura. Toate acestea departe de aglomeratia sufocanta a orasului. Pentru un asemenea loc este intodeauna nevoie de o amenajare cu gust care sa ofere un aspect placut si curat.

Cel mai important element in decorarea spatiului de relaxare amenajat intr-o gradina este mobilierul. Acesta trebuie ales foarte atent si nu doar din punct de vedere estetic, ci mai ales din punct de vedere al calitatii acestuia. Tinand cont ca este expus in permanenta la factorii de mediu, mobilierul de gradina trebuie sa fie confectionat din materiale rezistente pentru a ne servi pe o perioada cat mai lunga de timp.

Mobilier exterior

Pentru inceput este important sa stabilim bugetul alocat unui astfel de mobilier, precum si ce fel de obiecte/piese de mobilier ne sunt necesare pentru a asigura confortul de care avem nevoie in acest spatiu. Avand in vedere ca acest loc este zona unde putem servi o cafea, lua masa si a ne petrece o mare parte din timp cu cei dragi, trebuie sa-i asiguram un mobilier care sa satisfaca aceste cerinte. Astfel, trebuie sa asiguram minim o masa cu cateva scaune, iar daca suntem mai generosi cu acest loc, achizitionam o canapea, un balansoar, hamac sau alte piese de mobilier exterior dorite. Toate acestea depinzand de imaginatie, spatiu si bugetul alocat.

Dupa ce am stabilit ce piese de mobilier avem nevoie, precum si numarul acestora, urmeaza sa ne gandim la calitatea acestora. Avand in vedere ca mobilierul de gradina este expus direct actiunii factorilor externi, nu putem achizitiona unul din materiale slabe calitativ. Materialele ce alcatuiesc mobilierul exterior trebuie sa fie durabile in timp si rezistente la conditiile de mediu, fie ca este vorba despre ploi torentiale sau usoare, temperaturi ridicate sau prea scazute, ori actiunea directa a razelor solare.

Cele mai utilizate materiale pentru mobilierul de gradina sunt lemnul tratat si metalul.

Mobilierul din lemn poate fi confectionat atat din lemn masiv cat si din lemn impletit. Mobilierul din lemn impletit se executa din nuiele de ratan. Ratanul este o specie de planta tropicala cu tulpini foarte lungi si flexibile, ce pot ajunge la lungimi considerabile de zeci de metri. Mobilierul din ratan este usor si in acelasi timp foarte rezistent, fiind ideal pentru amenajarea spatiului exterior.

Mobilier din ratan
Mobilier din ratan

Mobilierul din lemn masiv face cu succes obiectul unui mobilier exterior si este foarte usor de incorporat in mediul unei gradini datorita texturii naturale a acestuia.

Mobilierul metalic pentru exterior, fie ca este confectionat din otel, fonta sau aluminiu, este cel mai rezistent din aceasta gama.

Alte articole


Intretinerea de toamna a trandafirilor
(07 Octombrie 2017, 13:55)

Plante care infloresc iarna in decembrie
(30 Octombrie 2018, 20:32)

Plante care acopera solul
(29 Mai 2018, 21:59)

Flori de gradina anuale si plantarea lor (1)
(10 Martie 2017, 11:49)

Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Categorii


Amenajari exterioare

Amenajari interioare

Tipuri de case

Electrice

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate