• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Lucrari de finisajSfaturi pentru aplicarea tapetului

Sfaturi pentru aplicarea tapetului

18 Noiembrie 2018, 13:36  |  Florin Badea  |  Lucrari de finisaj
Montare tapet

Aspectul interior al casei este cel mai important detaliu de care trebuie sa se tina seama atunci cand dorim un camin placut, frumos si confortabil. Acest aspect este dat in special de culorile interioare, iar un rol deosebit il au culorile peretilor. Peretii pot fi vopsiti, pictati sau tapetati.

Ce este tapetul?

Tapetul este un material decorativ, folosit in amenajarile interioare, care inlocuieste cu deosebit succes zugravelile. Acesta este alcatuit, in general, din doua straturi: stratul de baza sau suport si stratul de fata sau superior (care asigura modelul si culoarea tapetului)

Din punct de vedere al stratului de fata, tapetele sunt: tapet de hartie, tapet din fibre textile, tapet vinilic si tapet care se poate vopsi.

Din punct de vedere al stratului suport avem doua tipuri de tapet: tapet pe suport de hartie si tapet din fibre netesute (un tip de tapet mai nou).

Montare tapet

Acum ca stim cateva lucruri despre tapet haideti sa vedem cum se monteaza acest tip de decoratiune interioara. In acest articol va voi prezenta principalii pasi ce trebuie urmati pentru a monta, in cele mai bune conditii ale calitatii, un perete cu tapet.

Sfaturi pentru aplicarea tapetului

1. Pregatirea peretelui pentru tapet

Inainte de a incepe aplicarea tapetului este necesar demontarea prizelor, intrerupatoarelor si plintei de perete a parchetului, daca acestea exista. Acestea fiind remontate la finalul lucrarii.

Peretele trebuie pregatit, astfel incat sa nu prezinte crapaturi, denivelari, gauri sau alte imperfectiuni ale planeitatii acestuia. Toate aceste anomali ale peretelui trebuie remediate prin reparatii cu chit. Dupa uscarea chitului, suprafetele se slefuiesc cu smirghel (hartie abraziva) pana se obtine o suprafata perfect plana.

Dupa pregatirea planeitatii suprafetei se sterge bine de praf si se amorseaza.

2. Asigurarea montarii verticale a fasiei de tapet

Pentru ca fasiile de tapet sa fie perfect vericale si modelul tapetului sa iasa bine, se masoara de la un capat al peretelui latimea tapetului si se traseaza o linie verticala cu bolobocul (nivela cu bula de aer). Aceasta linie reprezinta linia de ghidaj pentru prima fasie de tapet ce urmeaza montata. Urmatoarele fasii fiind montate in baza verticalitatii primei fasii.

Trasare latime

3. Aplicarea adezivului pentru tapet

In functie de lipirea tapetului pe perete exista trei tipuri de tapet: tapet autoadeziv - care se comercializeaza cu adezivul deja aplicat pe una din fete; tapet cu adeziv ce trebuie aplicat de noi pe fata ce urmeaza lipita de perete; si tapet cu adeziv ce trebuie aplicat de noi pe perete.

Daca tapetul nu este autoadeziv este necesara aplicarea adezivului pe perete sau pe suprafata tapetului, in functie de tapet. Acest adeziv se aplica cu bidineaua, trafaletul sau pensula si este foarte important sa se citeasca prospectul cu indicatiile producatorului pentru o folosire corecta.

Aplicare adeziv pentru tapet

3. Aplicarea tapetului propriu-zis

- Se taie tapetul in fasii, cu 5-10 cm mai lungi decat inaltimea peretelui. Taierea se face cu un cutter sau cutit dupa ce fasia a fost indoita la 0 grade.

Taierea tapetului

- Prima fasie se aplica cu muchia aliniata la linia verticala trasata cu bolobocul (punctul 2) si se apasa foarte bine, cu o spatula sau o perie, pentru a nu se forma bule de aer intre foaia de tapet si perete.

Aplicare fasie tapet

- Surplusul de tapet, cei 5-10 cm, se taie cu un cutter tinand tapetul impins in cantul dintre perete si tavan sau podea cu o spatula ascutita.

Taiere surplus de tapet

- Urmatoarele fasii de tapet se aplica imediat langa ultima fasie, fara suprapunere, si se procedeaza ca la prima fasie.

A doua foaie de tapet

Alte articole


Aplicarea corecta a lavabilei cu trafaletul
(11 Noiembrie 2018, 13:33)

Aplicare tencuiala decorativa de soclu
(09 Noiembrie 2018, 17:50)

Ce este tencuiala mozaicata decorativa de soclu
(09 Noiembrie 2018, 21:45)

Montaj faianta si gresie
(07 Decembrie 2014, 14:31)

Sistem nivelare gresie si faianta
(10 Iulie 2016, 19:38)

Categorii


Lucrari de finisaj

Amenajari interioare

Amenajari exterioare

Lucrari de constructii

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate