CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Blog » Top 10Statuia lui Iisus in lume

Top 10… Statuia lui Iisus in lume

06 Ianuarie 2016, 21:42   |  Florin Badea  |  Comentarii
Statui si monumente, Constructii din lume,

Cu peste 2 miliarde de adepti, crestinismul este cea mai mare religie din lume, avand la baza doctrinei sale viata si invataturile lui Iisus Hristos, redate in Noul Testament. De-a lungul istoriei, in cinstea marelui Mantuitor, s-au ridicat diverse si impresionante monumente. De la scoli si biserici considerabile, pana la catedrale si statui magnifice. In continuare sunt prezentate cele mai mari si mai fastuoase statui din toate colturile lumii, inchinate lui Iisus.

10. Cristo Roto (25 m)

Cu o inaltime de 25 de metri, este una din cele mai mari statui ale lui Iisus din Mexic, construita in orasul San Jose de Gracia. Edificiul este situat pe insula unui lac si are o arhitectura neobisnuita, cu mana si piciorul rupte. Motivul pentru care statuia este rupta sta scris la baza ei.

Cristo Roto
Cristo Roto

9. Cristo Blanco din Cusco (25 m)

Cu o inaltime de 25 de metri, se inalta falnica pe un deal, statuia lui Iisus din Cusco. Un oras din Peru, fosta capitala a Imperiului Incas.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1945, un grup de crestini palestinieni, cautatori de refugiu, se stabilesc in Peru. Inainte de plecarea lor in tara natala, in semn de recunostinta fata de acest loc, construiesc acest maret monument. Statuia a fost proiectata si executata de un sculptor local, Francisco Olazo Allende.

Cristo Blanco din Cusco
Cristo Blanco din Cusco

8. Regele Hristos din Dili (27 m)

Este o statuie cu o inaltime de 27 de metri, construita pe un glob pamantesc, ce vegheaza asupra orasului Dili. Un oras capitala a statului Timorul de Est. Initiativa de a ridica o astfel de statuie ii revine guvernatorului indonezian Jose Abilio Osorio Soares. Acesta propune presedintelui indonezian Suharto, construirea statuii lui Iisus. Statuia proiectata de Mochamad Syailillah, a fost oferita de catre Suharto, in 1996, oamenilor din Timorul de Est, ca dar pentru integrarea lor in Indonezia.

Regele Hristos din Dili
Regele Hristos din Dili

7. Hristos din Vung Tau (28 m)

O statuie construita intre 1974 - 1993 in Vung Tau, Vietnam. Monumentul ce il reprezinta pe Iisus, a fost ridicat pe Muntele Nho, de catre o asociatie catolica vietnameza. Cu o inaltime de 28 de metri, fara postament, statuia este considerata una din cele mai inalte statui ale lui Hristos din Asia. Cu postament, monumentul masoara 38 de metrii.

Constructia il reprezinta pe Mantuitor cu o aura metalica pe cap si bratele deschise cu o anvergura de peste 18 metrii. Si mai speciala o face faptul ca interiorul este accesibil. Prezentand niste scari, care fac posibil accesul in partea de sus a statuii, de unde se poate obtine cea mai frumoasa imagine panoramica a orasului Vung Tau.

Iisus din Vung Tau
Iisus din Vung Tau

6. Regele Hristos din Almada (28 m)

Regele Hristos din Almada
Regele Hristos din Almada

Inaugurata la 17 mai 1959, statuia din orasul portughez Almada, il reprezinta pe Iisus Hristos ce priveste de la o inaltime de 110 metri, la orasul Lisabona in centrul Portugaliei.

Monumentul catolic a fost ridicat in cinstea lui Dumnezeu, pentru ca a ferit Portugalia de cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Statuia proiectata de Francisco Franco de Sousa, il infatiseaza e Mantuitor cu bratele larg deschise. Autorul operi a fost inspirat de statuia Isus Mantuitorul din Rio de Janeiro. Imensul postament, pe care este asezata statuia, a fost construit de Antonio Lino. Interiorul monumentului este accesibil pana la poalele statuii, de unde se poate admira privelistea panoramica a orasului Lisabona.

Piedestalul masoara 82 de metri inaltime si impreuna cu statuia, formeaza un monument cu o inaltime impresionanta de 103 metri.

5. Cristo del Otero (30 m)

Situata pe o colina in orasul Palencia din Spania, statuia lui Iisus ce masoara 30 de metri, este una din cele mai mari statui ale Mantuitorului din lume. Monumentul este o sculptura, opera a sculptorului local Victorio Macho, ce il reprezinta pe Hristos binecuvantand orasul.

Cristo del Otero
Cristo del Otero

4. Hristos Mantuitorul (30 m)

De la o altitudine de 700 de metri, Iisus vegheaza orasul Rio de Janeiro, devenind unul din cele mai importante embleme ale orasului brazilian. La data de 12 octombrie 1931, statuia a fost sfintita impreuna cu capela ce se adaposteste in toclul de la baza monumentului.

Edificiul a fost realizat de francezul Paul Landowski, impreuna cu o echipa de sculptori. Din echipa a facut parte si sculptorul roman Gheorghe Leonida, fiind insarcinat sa sculpteze capului Mantuitorului.

Hristos Mantuitorul
Hristos Mantuitorul

3. Binecuvantarea lui Hristos (30 m)

Este o statuie din orasul Manado, Indonezia. Inaltimea totala a statui, impreuna cu piedestalul, este de 50 de metri. Construit din fibre metalice si otel, monumentul detine o greutate de aproximativ 60 de tone. Statuia a fost construita de Ir. Ciputra, un bogat om de afaceri din Indonezia.

Binecuvantarea lui Hristos
Sursa foto: user:midori, CC BY-SA 3.0 prin Wikimedia.

2. Cristo de la Concordia (34 m)

Situata la o inaltime de 265 de metri deasupra orasului Cochabamba, este a doua cea mai mare statuie a lui Iisus din lume. Constructia statuii a inceput la 12 iulie 1987 si a fost terminata pe 20 noiembrie 1994. A fost realizata de sculptorii frati, Cesar si Walter Terrazas Pardo.

Cristo de la Concordia
Cristo de la Concordia

1. Statuia lui Isus din Swiebodzin (36 m)

Cu o inaltime de 36 de metri, statuia din Swiebodzin, Polonia, este cea mai mare statuie a lui Hristos din lume. Edificiul il reprezinta pe Mantuitor cu bratele deschise si incoronat cu o coroana aurita ce masoara 3,5 metri in diametru si 2 metri inaltime. Constructia a costat 1,5 milioane de dolari, iar banii au rezultat din donatiile localnicilor din Swiebodzin.

Isus din Swiebodzin
Statuia lui Isus din Swiebodzin

Comentarii

Completand in campurile de mai jos va dati acordul cu privire la politicile Rombadconstruct.ro.
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate