Acasa » Tehnologii » Scule si unelteVinclul magnetic pentru sudura

Vinclul magnetic pentru sudura

 08 Martie 2020, 08:44  |   Rombadconstruct  |   Scule si unelte

Magneti fixare sudura

Vinclul magnetic pentru sudura este o unealta extrem de importanta, folosita cu mare succes in practica confectiilor metalice. Vinclul magnetic se foloseste pentru fixarea pe pozitie a obiectelor/segmentelor ce urmeaza a fi sudate. Acest instrument tine legate segmentele metalice pana cand acestea sunt sudate.

Vinclul magnetic este folosit in special pentru fixarea segmentelor metalice in unghi. Unghiurile obtinute perfect cu ajutorul vinclului pentru sudura sunt de obicei unghiuri de 45, 90 dar si 135 grade.

Vinclul magnetic

Datorita vinclului magnetic pentru sudura este scutia nevoia de a fixa obiectele ce urmeaza a fi sudate cu cleme si clesti de fixare. Tot acest instrument scuteste ajutorul unei alte persoane fara de care fixarea obiectelor mecanice nu ar fi posibila.

Magnetii pentru sudura au la baza magneti puternici de ferita care permit lipirea foarte puternica de suprafetele metalice feroase. Pe langa elementul magnetic, vinclul magnetic detine muchii unghiulare ce permit asezarea obiectelor ce urmeaza a fi unite prin sudura la unghi.

Magnet sudura

Vinclul magnetic se fixeaza foarte bine de segmentele metalice feroase facand posibila libertatea bratelor pentru un lucru mai eficient. Un astfel de instrument poate sustine obiecte metalice cu greutatea de aproximativ 10 pana la 40 kg.

Pe langa rolul de baza al acestuia, vinclul magnetic pentru sudura poate fi utilizat si ca instrument de trasare, marcare, unire a obiectelor metalice, prelucrarea obiectelor metalice, suspendarea obiectelor, colectarea materialelor metalice mici (suruburi, cuie, saibe etc.) etc.

Vinclul magnetic pentru sudura este utilizat doar pentru lucrul cu materialele metalice feroase (materiale care sunt atrase de magnet).

Alte articole

    Cel mai bun trafalet

Cel mai bun trafalet pentru lavabila

Vopseaua lavabila este un produs folosit in amenajarea […]

Mai mult…

    Betoniera portabila

Alegere betoniera portabila

Sfaturi utile in alegerea unei betoniere. Cand lucram in […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook