CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

Rombadconstruct
Acasa » Blog » Galerie foto » BarajeBaraje din Romania

Baraje din Romania

Dintre cele mai importante baraje din Romania

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru (Judetul Arges, Romania) Un baraj in arc construit pe raul Arges.

Barajul Bicaz

Barajul Izvorul Muntelui sau Barajul Bicaz (Romania) Construit intre 1950 - 1960, este un baraj greu din beton ce masoara 127 m inaltime si 435 m lungime la coronament.
( Mai multe informatii…)

Barajul Poiana Uzului

Barajul Poiana Uzului (Romania) Este un baraj cu contraforti, cu o lungime de 507 m si o inaltime de 84 de m, lacul de acumulare detine o capacitate de 98 milioane metri cubi de apa. Este un baraj construit in scopul de alimentare cu apa si obtinerii de energie electrica. Situat pe raul Uz (afluent al raului Trotus) in apropierea orasului Darmanesti, judetul Bacau.

Barajul Tarnita

Barajul Tarnita (Romania) Este un baraj in arc construit pe raul Somesul Cald (afluentul al raului Someului Mic) langa localitatea Tarnita in judetul Cluj, terminat in anul 1974. Barajul detine 232 m la coronament si 97 m inaltime.

Barajul Portile de Fier I

Barajul Portile de Fier I (Romania) Cel mai mare baraj de pe fluviul Dunarea, situat intre Romania si Serbia, construit in vederea obtinerii de energie electrica. Centrala hidroelectrica detine o putere instalata de 1080 MW, facand din aceasta cea mai mare putere hidroenergetica a Romaniei.

Barajul Portile de Fier II

Barajul Portile de Fier II (Romania) Situat pe fluviul Dunarea la peste 80 km in aval de Portile de Fier I. Face parte din Colonia Portile de Fier II, un sistem hidroenergetic care detine a doua putere hidroenergetica a Romaniei dupa Portile de Fier I cu o putere instalata de 216 MW.
(Colonia Portile de Fier II)

Barajul Gura Apelor

Barajul Gura Apelor (Romania) Construit intre 1974 - 1986 era considerat cel mai mare baraj de anrocamente si miez de argila din Europa. Cu o inaltime de 168 m este unul din cele mai inalte baraje din Romania, existenta sa a dus la formarea unui lac cu o capacitate impresionanta de 225 milioane de metri cubi de apa. Barajul are un rol fundamental pentru functionarea complexului hidroenergetic Raul Mare - Retezat.

Barajul Rausor

Barajul Rausor (Romania) Construit in apropierea orasului Campulung, pe Raul Targului (afluent al raului Arges), este un baraj construit in scopul alimentarii cu apa, controlul inundatiilor si obtinerii de energie electrica. Masoara 120 m inaltime si 386 m lungime la coronament.

Barajul Gura Raului

Barajul Gura Raului (Romania) Scopul principal al constructiei acestuia a fost alimentarea cu apa a orasului Sibiu, dar este folosit si in scopul generarii de energie electrica si control a viturilor.

Barajul Paltinu

Barajul Paltinu (Romania) Eete un baraj in arc construit din beton pe raul Doftana, la aproximativ 10 km est de Comarnic, cu o lungime la coronament de 455 m si o inaltime de 108 m.

Barajul Dragan

Barajul Dragan (Romania) Este un baraj in arc de beton situat in Muntii Apuseni pe raul Dragan (afluent al raului Crisul Repede), la aproximativ 10 km nord de Parcul National Apuseni in judetul Cluj. Mai este numit si barajul Floroiu dupa o localitate din zona.

Barajul Tau

Barajul Tau (Romania) Construit la confluenta raului Sebes cu raul Bistra, in judetul Alba, in scop hidroenergetic. Barajul detine 178 m lungime la coronament si 78 m inaltime. Construirea barajului a dus la formarea unui lac de acumulare cu o capacitate de aproximativ 20 de milioane de metri cubi de apa.

Baraje in lume

Barajul Itaipu

Barajul Itaipu (Brazilia-Paraguay) Situat pe fluviul Parana, detine a doua hidrocentrala ca putere din lume.

Barajul Hoover

Barajul Hoover (Arizona, S.U.A.) baraj de greutate in arc realizat din beton armat, construit pe fluviului Colorado River.

Harta lumii

Mai multe baraje in lume…

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate