• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Reguli si masuriManusi de protectie

Ce trebuie sa stim despre manusile de protectie?

10 Ianuarie 2016, 20:21  |  Florin Badea  |  Reguli si masuri
Manusi de protectie

Manusile de protectie sunt mijloace de echipament folosite in scopul de a proteja mainile impotriva factorilor externi de natura fizica, chimica, biologica, radioactiva, in timpul accidentarilor pe parcursul diferitelor activitati.

Pentru a putea alege tipul de manusi de protectie necesare in desfasurarea anumitor activitati, este nevoie de cunoasterea si identificarea factorilor de risc, indiferent de natura lor, ce pot aparea in timpul activitatii. Cunoscand acesti factori, alegerea tipurilor de manusi poate fi facuta mult mai usor, reducand la minim o eventuala accidentare.

Cu siguranta, marea majoritate a oamenilor nu folosesc manusi de protectie, sustinand ca pentru o activitate scurta, neansemnata, nu este nevoie de o astfel de masura insa, pericolul este o realitate neanuntata. De aceea este indicat sa folosim mijloacele de protectiie, de fiecare data cand sustinem o activitate ce este supusa riscului de accidentare.

Pentru ca exista o varietate de activitati si o varietate de riscuri, manusile au fost clasificate in funtie de acestea. Manusile de protectie comercializate in tara noastra trebuie sa fie conforme cu normele europene. In coloanele ce urmeaza sunt prezentate simbolurile ce insotesc manusile de protectie, in functie de riscurile activitatii la care sunt folosite si nivelul de performanta oferit.

Norme europene pentru manusile de protectie

Manusi de protectie

Manusi de protectie impotriva factorilor chimici

Sunt tipurile de manusi produse conform standardului european EN 374, ce prevede protectia mainilor impotriva agentilor de natura chimica sau biologica. Manusile sub acest standard sunt insotite de pictograma corespunzatoare, urmata de trei litere ce simbolizeaza elementele chimice pentru care au fost testate.

EN 374

EN 374

Manusi de protectie impotriva factorilor mecanici

Sunt tipurile de manusi de protectie fabricate sub standardul EN 388, produse ce prevad protectia mainilor in timpul lucrarilor de taiere, lovire, perforare sau sfasiere. Fiecare manusa de acest tip este marcata obligatoriu de pictograma reprezentativa, pictograma insotita de un numar de patru cifre ce reprezinta nivelul de performanta. Cu cat cifra este mai mare cu atat manusa este mai rezistenta.

EN 388

EN 388

Manusi de protectie impotriva temperaturilor scazute

Sunt manusile conforme cu standardul european EN 511. Standard ce specifica cerinte care asigura protectia mainilor muncitorilor impotriva frigului transmis prin convectie sau conductie pana la -50℃. Indiferent ca temperatura scazuta este rezultata in urma unor activitati industriale sau mediu climatic.

Nivelul de performanta al acestor manusi de protectie este comunicat prin intermediul unei pictograme reprezentative, urmata de trei cifre. Cifrele reprezinta nivelul de performanta al manusii pe o scara de la 0 la 4.

EN 511

EN 511

Manusi de protectie impotriva temperaturilor ridicate si a focului

Aceste manusi respecta standardul european EN 407, standard ce se aplica manusilor de protectie folosite impotriva riscurilor termice, reprezentate de caldura si/sau foc. Manusile produse sub acest standard sunt marcate cu pictograma reprezentativa ce vine insotita de sase civre. Cifrele ce urmeaza pictograma reprezinta nivelul de performanta oferit de acea manusa, pe o scara de la 1 la 4.

EN 407

EN 407

Alte articole


Organizarea controlului calitatii lucrarilor de finisaj in constructii
(16 Octombrie 2014, 14:21)

Intretinere gazon: de la insamantare la cosire
(07 August 2016, 14:50)

Cerinte de siguranta in constructii civile si publice
(08 Ianuarie 2014, 12:16)

Proiectare scari interioare
(21 Iunie 2014, 12:51)

Cum se executa un acoperis terasa?
(28 Septembrie 2017, 20:27)

Categorii


Reguli si masuri

Scule si unelte

Lucrari de finisaj

Lucrari de constructii

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate